Manhart Cupra se ob bok postavlja najboljšim

ByUredništvo

5. marca, 2023

Manhart Cupra se ob bok postavlja najboljšim

Manhart Cupra počasi, a vztrajno prevzema primat športne znamke. Zasnova v kombinaciji z zmogljivim pogonom nikogar ne pusti ravnodušnega, še posebej, ko se odstranijo okovi ekoloških pogledov. 

Cupro Formentor, različico VZ5 poganja odličen 2,5-litrski turbo petvaljnik iz Audijeve ponudbe.  Standardno proizvede 390 KM in 480 Nm, po tečaju prilagajanja v različici Stage 1 pa 490 KM in 630 Nm. 

Spremembe vključujejo novo krmilno elektroniko, a tudi popolnoma spremenjen izpušni sistem. Ali so delali tudi na sedemstopenjskem DSG menjalniku in na štirikolesnem pogonu, ni znano. In tu se ne konča, saj namerava Manhart ponuditi tudi nadgradnjo Stage 2 in takrat govorimo o vsaj 600 KM. 

Ta Cupra je ostala estetsko enaka. Tuner se je pravkar odločil namestiti 20-palčna platišča. Tako je, vse ostalo je tovarniško, če ne štejemo nalepk s podpisom tunerja. To je zadosten znak, da Cuprini oblikovalci zelo dobro vedo, kaj se danes nosi. 

vir Foto: Manhart

Ne spreglejte…

Toyotini inženirji razstavili Tesla Model Y: “To je umetniško delo”

Po odzivih sodeč se zdi, da je Tesla drastično izboljšala kakovost svojih izdelkov. Tesla je še vedno precej pred konkurenco in zdi se, da se imajo od ameriškega podjetja veliko naučiti tudi pri Toyoti… več tukaj.