Mansory kontroverzni BMW XM preoblikoval v avtomobilski dragulj

ByA.K.

16. januarja, 2024
Foto: Mansory

Mansory kontroverzni BMW XM preoblikoval v avtomobilski dragulj

Nemški tuner Mansory je znova v središču pozornosti avtomobilske industrije, saj je svoje spretnosti usmeril v že tako kontroverzni in močni BMW XM. Ta model M, ki je že s svojim izvirnim dizajnom in priključnohibridnim pogonom povzročil precej razprave, je zdaj postal še bolj opazen in po zaslugi Mansoryjeve preobrazbe edinstven.

Prvi samostojni model M-serije po več desetletjih je BMW XM in je sprva navdušil občinstvo, ki ga je označilo za najboljšega superšportnega SUV-ja na trgu. Vendar pa niso manjkali tisti, ki so izrazili kritike glede njegove teže, nekonvencionalnega dizajna in neizvirnega imena.

Mansory se je odločil, da bo BMW XM dvignil na višjo raven ekstravagance. Preoblikovali so ga s kombinacijo zelene barve in obilico karbona, ki ga najdemo na odbijačih in robovih blatnikov. Zadnji odbijač z ogromnim difuzorjem bo morda delil mnenja o dobrem okusu, vendar je Mansory dejansko uspel narediti nekaj, kar presega pričakovanja v avtomobilskem svetu.

Notranjost Mansoryjevega BMW XM je pravi raj za ljubitelje luksuznih dodatkov, saj tuner obljublja, da bo izpolnil vsako željo lastnikov. Presenetljivo pa je, da na preoblikovanem vozilu ni nobenega logotipa BMW, niti tistega, ki bi bil spomin na M1 na zadnjih vratih. Mansory je znova dokazal svojo sposobnost, da iz običajnih avtomobilov ustvari nekaj izjemnega, čeprav so mnenja o njihovem najnovejšem projektu BMW XM še vedno zelo raznolika.

vir; Foto: Monsory; Portal24