Mark Cuban: To za uspeh potrebujejo vsi nad 30

ByA.K.

2. januarja, 2023

Mark Cuban o navadi, ki jo za uspeh potrebujejo vsi nad 30 let: Brez tega ne boste razširili uma

Lastnik Dallas Mavericks Mark Cuban je v podcastu “Club Random” Billu Maherju dejal, da bi morali vsi, starejši od 30 let, vsak dan brati. V nasprotnem primeru omejujejo sebe in svojo kariero.

“Nekdo, star 40 let in več, celo 30 let in več, če ne bereš, je preklet, ker ne širi svojega uma. Svojim otrokom pravim: ‘Nekdo, ki ne bere, živi eno življenje, nekdo ki bere, živi neomejeno število življenj,” je dejal Cuban. 

Izkazalo se je, da ima Cuban prav. Študija iz leta 2016, ki so jo izvedli raziskovalci šole za javno zdravje univerze Yale, je pokazala, da je 30-minutno branje na dan udeležencem, starim 50 let in več, pomagalo živeti v povprečju dve leti dlje kot njihovim kolegom ki ne berejo. In to ne glede na zdravstveno stanje, bogastvo, spol in izobrazbo.

Cuban je tudi sam aktiven bralec. Leta 2018 je za CNBC Make It povedal , da bere štiri do pet ur na dan ter preučuje nacionalne in lokalne novice, e-pošto in tehnološke raziskave.

Branje in otroci

Zdi se, da sta Cubanovi dve starejši hčerki prevzeli njegovo afiniteto do branja ali pa sta bili vanjo nekako potegnjeni. Ko sta bili mlajši, sta bili deklici nagrajeni s ”čevlji ali karkoli sta želeli”, pred tem sta morali prebrali določeno število strani, je dejal Cuban. Nato se je družina lahko pogovarjala o tem, kaj so prebrali.

Cuban je rekel, da je moral za svojega 13-letnega sina, ki ne mara brati, ubrati drugačno strategijo. Cubana je skrbelo, da mu bo sinova ambivalentnost do knjig “dolgoročno škodovala”. Potem pa je ugotovil, da se njegov sin uči na različne načine.

“Veliko informacij dobi in prebere na spletu. Izziv torej ni bil tako velik. Ampak ali se učijo? Izziv zame je bil razumeti, kako se učijo,” je dejal Cuban.

Potem, ko je opazil, da njegov sin pobira poslovne koncepte, kot so bruto marže in avtorski honorarji, z gledanjem videoposnetkov YouTube in TikTok, je Cuban spoznal, da bi lahko platformi delovali tudi kot orodje za starševstvo .

″Tiktok je najboljše starševsko orodje na svetu, ker je umetna inteligenca, ki temelji na tem, kar gledate. Torej, če želim vedeti, kaj zanima moje otroke, samo pogledam njihove vire na TikToku,” je v podcastu dejal Cuban

Vir Foto: Zajem zaslona