Mark Wahlberg se je vrnil v svojo prvo službo

ByAna Koren

4. maja, 2023

Mark Wahlberg se je vrnil v svojo prvo službo

Neobremenjen z bogastvom in slavo je igralec Mark Wahlberg obiskal svoje prvo delovno mesto, kjer je kot 17-letnik delal za tri dolarje in pol na uro. Številne hollywoodske zgodbe o uspehu imajo tudi drugo, ne tako glamurozno plat medalje. Nekatere zvezde jih zamolčijo in se pretvarjajo, da nikoli niso bile brezposelne, čuvale otroka ali bile nekomu pomočnice. Druge pa so na to izkušnjo ponosne.

Ameriški igralec Mark Wahlberg je šel še korak dlje. Vrnil se je na svoje prvo delovno mesto v življenju. V trgovino “Quincy, Mass Stop and Shop” v domačem Bostonu in se znova lotil nekdanjega dela. Za presenečene stranke je pakiral vsebino nakupovalnih vozičkov. Ob tem je z vsemi vljudno pokramljal. O nenavadni izkušnji je posnel video. Sledilcem na njegovem Instagram profilu je bilo še posebej všeč dejstvo, da se zvezdnik filmov “Oče Stu” in “Policaji s klopi” ni pretvarjal.

Njegovo premoženje je danes ocenjeno na 400 milijonov dolarjev. Poleg igralstva je z bratoma začel posel polnjenja tekile in verigo restavracij s hitro prehrano “Wahlburgers”. Ima tudi 22 milijonov sledilcev na Instagramu. Kljub temu ne viha nosu nad svojim uspehom in se ne trudi biti “boljši” od okolja, iz katerega izhaja.

Ko se je Wahlberg približal trgovini je pojasnil: ”Tu se je vse začelo – moja prva služba. Tu se začne ves ”šopek”. Natančneje, leta 1988 sem se zaposlil v trgovini v bližnjem Quincyju, a so trgovino preselili sem. Spakiral sem živila za 3,65 dolarja na uro.” Takrat je bil star 17 let. Po ameriški zakonodaji je takrat že imel pravico do vozniškega dovoljenja, če je opravil vozniški izpit. Svoj zaslužek je varčeval za svoj prvi, rabljen avto.

Odraščal je v veliki delavski družini v bostonski soseski Dorchester. Bil je najmlajši od devetih otrok, zato ni mogel pričakovati, da mu bosta starša kupila prvo vozilo, pa naj bo še tako skromno. Njegova  mama Alma je bila bančna uslužbenka in oče Donald dostavljalec.

Vrnitev v trgovino z živili… več na Princesa.si