Marko Bandelli povedal svoje in izstopil iz Gibanja Svoboda

Marko Bandelli [Foto: Robin.si]

Marko Bandelli povedal svoje in izstopil iz Gibanja Svoboda

Nekdanji poslanec SAB in minister Marko Bandelli je izstopil iz Gibanja Svoboda. V odstopni izjavi je med drugim navedel, da mu od pripojitve stranke SAB h Gibanju Svoboda niso dali priložnosti, da bi izpolnil svoje pravice ali dolžnosti v stranki oziroma kakršne koli funkcije. 

“Kot podjetnik in desetletje politično aktivni državljan, bivši župan, minister in poslanec imam željo ustvarjati boljše razmere za državljane, trajnostni razvoj in rast našega gospodarstva, predvsem pa delovati za šibkejšo kategorijo, kot so upokojenci,” je med drugim v izjavi zapisal Bandelli. 

Pravi, da Golob ni držal obljube

Bandelli je pred dnevi razkril, da mu je Robert Golob osebno obljubljal službo v kabinetu, in sicer za področje malega gospodarstva. 

“To je moja stroka, saj sem po izobrazbi in znanju podjetnik natanko 32 let. Ukvarjal sem se z mednarodnim poslovanjem, zastopanjem multinacionalk, zgradil uspešno trgovino, zgradil proizvodni obrat za sveže betonske mešanice in lahko prefabrikacijo,” je pojasnil Bandelli, ko so ga vprašali, kaj je počel v času, ko je prejemal nadomestilo, in kaj počne danes.

Nekdanji poslanec je pojasnil tudi, da Golob obljube, ki mu jo je dal, ni držal, od njega niti ni dobil pojasnila… o tem več tukaj.

vir Foto: Robin.si

Ne spreglejte…

Požareport: : Ena sprava pod Golobom: Alenka Bratušek se je odločila za biznis in Jankovića ter znebila Bandellija

Požareport: Obstaja urbana legenda, kako je Zoran Janković prepričal Alenko Bratušek za poslansko kandididaturo na listi Pozitivne Slovenije (na parlamentarnih volitvah leta 2011), pri njej doma, v Stražišču pri Kranju, medtem ko je njen mož Mitja Cvjetičanin zunaj pred hišo – z glasno kosilnico – kosil travo.

Vse ostalo je znana zgodovina: Ko je Janković kasneje doživel eno od kriminalističnih hišnih preiskav, je bila Alenka Bratušek med tistimi, ki so se javno izpostavili, pred kamerami, v podporo svojemu takratnemu strankarskemu liderju… več tukaj.