Mars bo do 12. oktobra v Tehtnici – Čas za modro bojevanje in pravičnost

Vsak planet v astrologiji ima zodiakalno znamenje, ki mu vlada, kar pomeni, da se v tem znamenju najbolje počuti. Na drugi strani pa je tudi nasprotno znamenje, v katerem je planet najslabše umeščen, kar se astrološko imenuje izgon. Mars, planet, ki simbolizira boje in konflikte, je trenutno v izgnanstvu, saj se nahaja v znamenju Tehtnice, ki predstavlja lepoto, estetiko, ustvarjalnost, pravičnost, mir in harmonijo. To obdobje, ki bo trajalo do 12. oktobra lahko prinese občutek nenehnega neravnovesja in motenj spokojnosti.

Kako bi se bojevnik, kot je Mars, dobro počutil v znamenju, ki simbolizira mir in harmonijo? Mars prinaša boje in konflikte, kar je pravo nasprotje harmoničnih tehtnic, ki imajo raje mir in ravnovesje. To obdobje lahko povzroči občutek, da smo v nenehnem neravnovesju in da vsaka malenkost zmoti našo spokojnost in jogijski mir. Čeprav se zdi, da so konflikti v tem času pogostejši, je to tudi priložnost za osebno rast in razumevanje lastnih senc, tistih nevidnih delov nas samih, ki vplivajo na naše reakcije in vedenje.

Atena, boginja vojne, strategije in modrosti, nas v tem obdobju vodi k modremu bojevanju

Atena, boginja vojne, strategije in modrosti, nas v tem obdobju vodi k modremu bojevanju. Za razliko od Marsa, ki vlada živalskim spopadom in krvavim bitkam, Atena vlada strategiji in vojni modrosti. Mars v tehtnici je konjunkcija pravičnega bojevnika, ki obvlada to starodavno veščino. V tem obdobju je poudarjen boj za pravičnost in nasprotovanje vsakršni krivici, bodisi sebi bodisi šibkejšim in nemočnim. Mars pa je seveda kot vladar Ovna osredotočen nase, Tehtnica pa na druge. Zato bo v tem obdobju težko videti drugo plat medalje, in to je največja lekcija – pogledati, kaj je druge ljudi spodbudilo k določenemu vedenju. Morda ima pravica dva obraza.

Tehtnica je tudi znamenje dobrega okusa in estetike, zato bo v tem obdobju razprava o okusih na dnevnem redu. Mars ni estet, je bojevnik, zato bomo v tem času morda nezadovoljni z oblačili, pričeskami in modnimi trendi. Poleg tega, ker Mars vlada nožu, niso priporočljivi večji posegi polepšanja ali lepotne operacije.

Prav tako to obdobje ni najboljše za pravne zadeve, kot so tožbe in sodni spori. Namesto tega je priporočljivo poskusiti rešiti spore na miren način. To je čas, ko je pomembno, da se osredotočimo na modro bojevanje, pravičnost in razumevanje drugih, namesto da se prepustimo konfliktom in nestrpnosti.

vir Foto: Pixabay

Portal24