Mars in Venera do sredine oktobra v ljubezenskem aspektu

ByAna Koren

18. septembra, 2023
Foto: Pexels

Mars in Venera do sredine oktobra v ljubezenskem aspektu

Ljubezenski aspekt med Marsom in Venero bo do sredine oktobra prinašal obetavne priložnosti za izboljšanje ljubezenskih odnosov, saj ta aspekt pomeni globoko željo po ljubezni in povezovanju. Strasti se bodo razplamtele, nesporazumi odpravljeni in prizadetosti odpuščene. Aspekt bo tudi spodbudil čutnost, spolnost, umetniško izražanje in uspeh.

V mitologiji sta Mars in Venera kljub svojim številnim ljubezenskim partnerjem in dogodivščinam veljala za največjo ljubezen v življenju. Podobno v astrologiji različne planetarne povezave kažejo na znake ljubezni. Mars in Venera medtem predstavljata največjo ljubezen, ki je lahko pogosto skrivnost.

Zanimivo je, da se Mars in Venera od marca nista dejansko dotaknila. Venera je namreč postala retrogradna in zapustila Mars. Kljub temu, da sta v harmoničnem razmerju, ne bosta v eksaktnem aspektu. Mars Venero lovi počasneje, ta pa se mu umika. To pomeni, da bodo moški lovili svoje dame, ki se jim bodo subtilno umaknile, razen če bodo moški ponudili nekaj resnično kakovostnega. Vendar, če je v astrološki karti dame poudarjen lov, bodo dame lovile svoje partnerje.

Mars in Venera se bosta ponovno srečala šele v drugi polovici februarja v znamenju vodnarja. Do takrat bodo prisotne napetosti med ‘hočem’ in ‘nočem’. To pomeni, da se ta dva planeta že skoraj eno leto nista srečala na isti stopinji, kar poudarja, da če je ljubezen prava, je morda vredno počakati.

Če pa ljubezen temelji na fantaziji ali manipulaciji, bo to obdobje prineslo prekinitve, saj prihaja slab aspekt Venere in Urana, ki prinaša prekinitve.

V času, ko se Mars in Venera približujeta, a se ne dotakneta, se ponujajo priložnosti za poglabljanje odnosov, razreševanje nesporazumov in odpuščanje prizadetosti. Kljub temu bo treba biti previden pri neiskrenih in manipulativnih odnosih, saj lahko pričakujemo prekinitve.

vir Foto: Pexels Portal24