Marta Kos odstopila kot podpredsednica stranke Gibanje Svoboda

Marta Kos je odstopila z mesta podpredsednice Gibanja Svoboda, so za STA potrdili v stranki. Kosova je v odstopni izjavi, ki jo je pridobila STA, med drugim zapisala, da je njeno življenje po odstopu od kandidature za predsednico republike dobilo nove usmeritve, zaradi katerih podpredsedniškim dolžnostim “ne bo mogla posvetiti dovolj časa in predanosti”.

V odstopni izjavi, naslovljeni na člane sveta stranke, je Kosova sicer med drugim zapisala, da verjame, da je v interesu stranke, da “reorganizira vodenje na način, ki bo stranki omogočal, da se bo postavila na trdne temelje in uspešno nastopila na letošnjih lokalnih volitvah in šla enotna in močna tudi na naslednje parlamentarne volitve”.

Kot je še zapisala, z mesta podpredsednice odstopa “iz spoštovanja do funkcije”. Ob tem je spomnila, da je s stranko intenzivno sodelovala od februarja letos, mesto podpredsednice pa zasedla aprila, ko so se “borili za zmago na parlamentarnih volitvah”.

“Naš cilj je bil, da ponovno vzpostavimo spoštovanje do naših državljanov, do vladavine prava in do naših demokratičnih institucij in da vsem prebivalcem Slovenije zagotovimo dostojanstveno življenje v svobodi,” je zapisala in izrazila prepričanje, da jim je to tudi uspelo.

V Gibanju Svoboda odločitve Kosove podrobneje ne komentirajo, odgovarjajo le, da spoštujejo njeno osebno odločitev.