Massimo Savić je umrl v 61. letu starosti

ByUredništvo

23. decembra, 2022 ,
Massimo Savić

Poslovil se je znan hrvaški pevec Massimo Savić.

O nenadni smrti očeta in moža sta na Facebooku poročali njegova hči in žena: »Po kratkem, a junaškem boju nas je zapustil naš oče, mož, ponos in ljubezen Massimo Savić.

Čeprav je zapustil ta svet, bo večno živel v naših dušah; nasmejan, topel, močan, poln ljubezni in stkan iz umetnosti.Tvoji dekleti bova za vedno. Eni in Mirna«

Žalostno novico so potrdili tudi pri založbi Aquarius Records. Savić je umrl v bolnišnici Vinograd, kjer se je zdravil zaradi raka na pljučih.

Massimo Savić se je rodil v Pulju 6. junija 1962. Srednjo šolo je obiskoval in končal v Zagrebu, kjer se je začela njegova glasbena kariera. Javnosti se je prvič predstavil leta 1983 kot vodja synth-pop skupine Dorian Gray, ko je izdal prvi album Sjaj u tami. Dve leti pozneje je izšel njihov drugi album »Za tvoje oči«.

Po razpadu skupine je Massimo v devetdesetih začel uspešno samostojno kariero in v sodelovanju z Zrinkom Tutićem izdal štiri albume.

Po petih letih premora je izdal nov album s preprostim naslovom Massimo, ki sta mu sledila albuma Vještina in Vještina 2, ki sta ga vrnila v sam vrh hrvaške popularne pop-rock glasbe in ga potrdila kot enega najboljših pevci na tem območju.

Sredi leta 2011 Massimo izda veliko uspešnico Iz jednog pogleda, katere besedilo in glasbo je napisal Predrag Martinjak. To je bilo prvo sodelovanje med Massimom in Peggy, ki se je nadaljevalo do samega konca.

V svoji karieri je osvojil kar devet diskografskih nagrad Porin, izdal pa je 17 samostojnih albumov.

Vir: Večernji list