Matej Mohorič na svetovnem prvenstvu v makadamkanju osvojil zlato

Matej Mohorič je na svetovnem prvenstvu v makadamkanju v Benečiji v Italiji postavil najboljši rezultat in osvojil zlato medaljo. Belgijec Florian Vermeersch je osvojil srebrno medaljo, bron pa je šel v roke Britanca Connora Swifta.

Mohorič je na 169 km dolgi progi, ki je potekala po makadamskih cestah v okolici Trevisa, prevzel vodstvo slabih 19 km pred ciljem. Kljub padcu v zadnjih treh kilometrih je prvi prečkal ciljno črto. “Počutil sem se odlično, ujel sem enega najboljših dni na kolesu,” je po tekmi povedal Mohorič.

Pohvalil je tudi progo, ki je “bila pisana na njegovo kožo”, ter izpostavil, da je verjel v svojo zmago od samega začetka. “Ta disciplina ima zelo lepo prihodnost in bo vse bolj priljubljena. Z veseljem se bom vrnil na to tekmovanje,” je dodal slovenski as.

Belgijski kolesar Wout Van Aert, ki je bil pred začetkom tekme prvi favorit, je zaradi padca in tehničnih težav končal na osmem mestu. Španski veteran Alejandro Valverde, ki je lani zaključil cestno kariero, je zaostal 6:47 minute in končal kot četrti. Med Slovenci iz svetovne serije je nastopil še Matevž Govekar, ki je zasedel 15. mesto.

Ženske so tekmovale dan pred moškimi, kjer je slavila Poljakinja Katarzyna Niewiadoma. Za njo sta s 33-sekundnim zaostankom končali Italijanka Silvia Persico in Nizozemka Demi Vollering.

vir Foto: TDP X (fotografija je simbolna)

Portal24