Mazda predstavila prenovljeni MX-5 z oznako “ND3”

Mazda je na Japonskem predstavila temeljito prenovljeno različico priljubljenega vozila MX-5, ki se lahko ponaša z oznako “ND3”. To sledi posodobitvi iz leta 2019, ko je bil predstavljen model “ND2” z izboljšano različico 2,0-litrskega motorja.

Glavne zunanje spremembe obsegajo nove LED žaromete s sedaj integriranimi dnevnimi lučmi. Prejšnji model iz leta 2015 je imel dnevne luči v odbijaču. Tudi zadnje luči so bile oblikovno prilagojene in zdaj so povsod uporabljene LED diode, vključno s smerniki. Vpadljiva je tudi nova zasnova rešetke, ki zdaj vključuje radarski senzor za prilagodljivi tempomat s funkcijo “Smart Brake Support”, ki lahko avto samodejno ustavi do hitrosti 15 km/h, če zazna oviro pri vzvratni vožnji. Dodaten estetski dotik predstavlja nova barva “Aero Grey Metallic” in sveži dizajni 16- in 17-palčnih platišč.

V kabini je največja novost 8,8-palčni informacijsko-razvedrilni sistem, ki nadomešča starejšo in počasnejšo različico. Slike prav tako prikazujejo nekaj drugih posodobitev, kot so vzvratno ogledalo brez okvirja, rdeč gumb SOS in vrata USB-C.

Mehanske posodobitve vključujejo nov asimetrični diferencial z omejenim zdrsom za izboljšanje stabilnosti pri vozilih s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Električni servovolan je bil prav tako optimiziran za boljše povratne informacije vozniku. MX-5 ponuja tudi način DSC Track za dinamični nadzor stabilnosti, ki intervencira samo, če je vozilo izven kontrole voznika.

Mazda je prav tako sporočila, da je manjši 1,5-litrski motor zdaj močnejši za štiri konjske moči, medtem ko večji 2,0-litrski motor obljublja večjo odzivnost pri pospeševanju in zaviranju.

Za globalni trg lahko pričakujemo predstavitev tega modela v prihodnjih mesecih, po njegovi januarski predstavitvi na Japonskem.

vir Foto: Mazda Portal24