Med kitajskim novim letom v Kaliforniji ubitih najmanj deset ljudi

V soboto zvečer je med praznovanjem kitajskega novega leta v kraju Monterey Park v Kaliforniji moški s strelnim orožjem po navedbah policije ubil najmanj deset ljudi. Najmanj deset ljudi je ranjenih.

Šerifov urad je sporočil, da je umrlo najmanj deset ljudi, še najmanj deset je ranjenih. Napadalec, ki so ga identificirali zgolj kot moškega, je na begu. Policija izvaja iskalno akcijo.

V kraju Monterey Park s 60.000 prebivalci in številčno azijsko skupnostjo je čez dan potekalo praznovanje kitajskega oz. lunarnega novega leta, ki se ga je udeležilo več deset tisoč ljudi.

Streljanje naj bi izbruhnilo, ko se je praznovanje bližalo koncu, ob 22. uri po lokalnem času (7. ure po srednjeevropskem). Novoletna praznovanja so se uradno sicer končala ob 21. uri.

Očividci poročajo, da naj bi se napad z brzostrelko zgodil v plesnem klubu. Lastnik restavracije Seung Von Čoi je za Los Angeles Times povedal, da so se v objekt zatekli trije ljudje, ki so dejali, da je na območju moški z brzostrelko in dodatnimi naboji.

Vir Foto: Twitter

Ne spreglejte…

Ptuj: Po nesreči med plavanjem v bazenu umrl otrok

Včeraj se je med plavanjem v bazenu na območju Policijske uprave Maribor ponesrečila mladoletna oseba. Otroka so odpeljali v bolnišnico, a je kljub zdravstveni pomoči v bolnišnici umrl, je sporočila Policija. Nesreča naj bi se zgodila v Termah Ptuj.

Policija je bila o dogodku na območju Policijske uprave Maribor, kjer se je v bazenu utapljal otrok obveščena okoli 12.30 ure. Otroka so odpeljali v bolnišnico, a je kljub zdravstveni pomoči v bolnišnici umrl… več tukaj.

By A.K.

One thought on “Med kitajskim novim letom v Kaliforniji ubitih najmanj deset ljudi”

Komentar: