Med športnimi avtomobili in velikostjo penisa je vendarle povezava

ByAna Koren

13. januarja, 2023 , ,
Foto: Pexels

Med športnimi avtomobili in velikostjo penisa je vendarle povezava

Glede na raziskavo University College London (UCL) med lastništvom športnega avtomobila in prepričanjem, da so moške genitalije manjše od povprečja vendarle obstaja povezava. Cilj študije je bil preveriti ali res obstaja povezava med prevoznim sredstvom in velikostjo penisa.

Psihologi so v izpolnjevanje spletnega testa vključili 200 angleško govorečih moških. Stari so bili od 18 do 74 let. Udeležencem so izjavo prikazovali sedem sekund, nakar jo je na zaslonu nadomestila slika izdelka. Nato so morali označiti kako močno želijo kupiti izdelek.

Na koncu se je na zaslonu pojavila še ena izjava. Sodelujoči so morali povedati, ali je enaka ali drugačna od tiste, prikazane na prvem zaslonu. Anketirancem je bilo rečeno, da so te izjave dejstva. Namen testa, pa, da je raziskati, kako si ljudje zapomnijo dejstva med nakupom izdelkov.

Napačne izjave o velikosti penisa drugih moških

Ena od izjav je napačno poročala o povprečni velikosti penisa drugih moških v pokončnem stanju. Nekaterim udeležencem je bilo rečeno, da znaša 18 cm), drugim pa 10 cm. Resnično povprečje je 13 cm, vendar so se tisti, ki so jim povedali nižjo vrednost, med opravljanjem naloge počutili relativno bolje.

Tisti, ki so rekli, da gre za višjo vrednost, pa so to storili namerno, da bi se počutili, kot da so njihove genitalije podpovprečne velikosti. Udeležencem je bila med obema izjavama o velikosti penisa vedno prikazana slika športnega avtomobila in morali so izraziti svojo željo po nakupu.

“Mogoče obstaja nekaj posebnega, kar povezuje avtomobile in penise”

Ko je ekipa analizirala rezultate, je ugotovila, da moški, starejši od 30 let, ki menijo, da je njihov penis pod povprečjem, bolj verjetno želijo kupiti športni avto. Moški, ki so bili prepričani, da imajo večji penis so se za nakup luksuznega vozila zanimali manj.

Drugače je bilo pri drugi skupini, ki je avtomobile ne glede na vse še vedno cenila, kar kaže na stanje samospoštovanja. Študija še ni bila strokovno pregledana, a avtorji pravijo, da rezultati za prihodnje raziskave postavljajo zanimiva vprašanja.

“Mogoče le obstaja nekaj posebnega, kar povezuje avtomobile in penise v moški psihi. To hipotezo podpirajo podatki in bi pojasnilo obstoj avtomobilov v vsakdanjih šalah, oglasih in akademskem diskurzu,” so še zapisali raziskovalci.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Moški sovražijo, ko jim ženske rečejo ti besedi

Precej jasno je, da moški in ženske komuniciramo drugače. Portal Your Tango je raziskal razlike v komunikaciji med moškimi in ženskami in ugotovil, na kaj je treba biti pozoren. Med preučevanjem moških in ženskih odnosov so odkrili, da obstaja stavek, ki ga moški najbolj neradi slišijo… več tukaj.