Medvedjev: Rusija bo razpadla, če bo izgubila vojno

Medvedjev: Rusija bo razpadla, če bo izgubila vojno

Nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je zavrnil pozive ameriškega predsednika Joeja Bidna, naj se ruske sile umaknejo iz Ukrajine.

Dejal je, da bo Rusija, če v Ukrajini ne bo zmagala, razpadla. “Če ZDA ne bodo več dobavljale orožja režimu v Kijevu, bo vojna končana,” je na svojem kanalu Telegram profilu zapisal namestnik vodje ruskega sveta za nacionalno varnost.

“Če Rusija konča posebno vojaško operacijo brez zmage, potem bo Rusija prenehala obstajati, bo razkosana,” je zapisal Medvedjev. Lani, 24. februarja, je Rusija začela vsesplošno vojno proti Ukrajini.

O Bidnu: “Kdo je ta čudni dedek?”

Medvedjev je na svoj značilen odkrit način kritiziral Bidna, ker je v torek pred državljani Poljske iz Varšave nagovoril rusko ljudstvo. “Kdo je tisti čudni dedek, ki govori iz Poljske z izgubljenim pogledom? Zakaj nagovarja prebivalce druge države v času, ko je v njegovi dovolj težav?”

Medvedjev je ZDA, ki so po njegovih besedah ​​povzročile številne vojne po svetu, obtožil “megalomanije”. Včeraj je imel Biden v Varšavi govor ob prvi obletnici vojne. Svoj govor je sklenil z neposrednim nagovorom prebivalcem Rusije.

ZDA in Evropa, ki Kijevu zagotavljata orožje in finančno pomoč, “ne želita uničiti ali nadzorovati Rusije,” je dejal Biden. “Predsednik Putin je izbral to vojno,” je dejal Biden. “Putin lahko konča vojno z eno besedo.”

Zahod že od začetka vojne zahteva umik ruskih sil iz Ukrajine.

Vir Foto: Afp

Ne spreglejte…

Giorgia Meloni kritizirala Putinov govor: “To je bila propaganda”

Italijanska premierka Giorgia Meloni je ob obisku v Kijevu, govor ruskega predsednika Vladimirja Putina ocenila za “propagando”. Meloni je ukrajinskemu predsedniku Volodimirju Zelenskemu obljubila nadaljnjo podporo Italije… več tukaj.