Mengeški gasilec Sandi Zajc končno prejel denar!

ByA.K.

8. decembra, 2023 , ,
Foto: Zajem zaslonaGasilec Zajc Zajem zaslona

Mengeški gasilec Sandi Zajc končno prejel denar!

Mengeški gasilec Sandi Zajc končno prejel denar! Po štirih napetih mesecih, treh odvetnikih, številnih sejah upravnega odbora in vrtincu zasebnih težav ter anonimnih obtožb, se je končno razpletla zgodba o donacijah za mengeškega gasilca Sandija Zajca. Po tednih negotovosti glede razdelitve donacij, je Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Mengeš končno objavilo končne vsote na svojem Facebook profilu, obenem pa razkrilo nekatere zanimive podrobnosti celotnega dogajanja.

Na transakcijski račun PGD Mengeš se je skupno steklo impresivnih 508.277,29 evra donacij, kar je sprožilo vprašanja o tem, komu pripada koliko denarja, saj je bilo namen nakazil dolgo nejasen.

Sedaj je končno jasno: PGD Mengeš je prejelo 34.245,77 evra, Sandi Zajc pa 378.234,4 evra. Poleg tega mu bo društvo nakazalo še dodatnih 250 evrov, saj so še čakali na podatke o treh transakcijah iz tujine. Nekdanji partnerici Zajca pripada 95.547,12 evra.

Ta razplet je sledil po tednih napetosti in obtožb, ki so se začele pojavljati v zvezi z donacijami. PGD Mengeš je obtožilo svojega predsednika, Sandija Jakliča, da si je na lastno pest izkoristil tekoči račun društva in račun na družbenem omrežju Facebook za pridobivanje donacij v korist posameznika (Sandija Zajca), brez soglasja upravnega odbora. Jaklič je že podal odstopno izjavo, medtem ko se Zajc, ki je bil začasno izključen iz operativnih vrst, zdaj vrača k gasilskim dejavnostim. Gasilska zveza je namreč ugotovila, da društvo nima nobene pravne podlage za njegovo suspenzijo.

Pojasnilo

PGD Mengeš je na svojem Facebookovem profilu objavilo tudi podrobno pojasnilo dogajanja v zadnjih štirih mesecih, ki jih je označilo za “neenakopravne” in “nemoralne”. Prav tako so izpostavili, da so gasilci prostovoljci, ki svoje delo opravljajo brezplačno, in da delujejo kot ekipa, ne kot posamezniki.

Vzporedno s tem so člani društva dvomili o zakonitosti izplačila donacij, zato so pridobili pravna mnenja, ki so potrdila zakonitost postopka.

Kot poročajo Slovenske novice, so člani PGD Mengeš na ponedeljkovi seji izrekli nezaupnico predsedniku društva, ki je bil obtožen, da je načrtoval razdelitev denarja z Zajcem. Jaklič je v odgovoru na to dogajanje podal odstopno izjavo, čeprav mu je petletni mandat potekel že februarja.

vir; Foto: zajem zaslona; Portal24