Mercedes je prenovil GLE (foto in video)

ByAna Koren

3. februarja, 2023

Mercedes je za novo modelsko leto prenovil sanjski GLE

Mercedes predstavlja novo modelsko leto in z njim nekaj novosti. Največja novost je elektrifikacija celotne palete s povečanjem moči. Ponudbo  sestavljajo blagi hibridi, bencinski GLE 450 ter dizelska GLE 300d in GLE 400d. Bencinski 3.0 zmore 381 KM in 500 Nm, dizelska pa 2.0 z 269 KM in 550 Nm ter 3.0 s 367 KM in 750 Nm.

https://www.instagram.com/p/CoHFJ92q90Y/?utm_source=ig_web_copy_link

V ponudbi sta tudi dva priključna hibrida, in sicer GLE 400e z 2.0 bencinskim motorjem 252 KM in GLE 350de z 2.0 dizelskim motorjem 197 KM. Pridružuje se jim elektromotor s 100 KM in 440 Nm, ki prinaša električni doseg do 105 km. 

Vrh ponudbe predstavljajo modeli AMG. Šibkejši GLE 53 je opremljen z bencinskim motorjem 3.0 in skupno 435 KM ter dodatnih 22 KM iz integriranega starter-generatorja (ISG). Močnejši GLE 63 S ima pod motornim pokrovom 4.0 V8 s 612 KM (+22 KM). Slednji do 100 km/h pospeši v neverjetnih 3,9 sekunde. Poleg elektrificiranih pogonov dobijo modeli AMG spremenjeno podvozje. 

Ko govorimo o vizualnih novostih, so te najbolj opazne na sprednji strani. Dobri poznavalci značaja in del mercedesov bodo po novem opazili segmentno izdelano horizontalno letvico na maski ter kromirano obrobo večjih dovodov. Luči so navzven enake, prinašajo pa novo tehnologijo. 

V kabini se novost nanaša na volan, ki je dobil komande za upravljanje digitalnega kokpita, pa tudi infotainmenta. Tudi tu so novi detajli v kromiranem zaključku, predvsem na prezračevalnih okvirjih. Omenimo še Off-Road Engineering Package, ki poleg povišanega poda in dodatne zaščite prinaša tudi dodatne možnosti na zaslonu, ki bodo v pomoč pri terenski vožnji. 

Prodaja se začne julija letos, cene še niso objavljene. 

vir Foto: Mercedes

Ne spreglejte…

Ali bo Mercedesova podznamka EQ kmalu preteklest?

Najmlajša Mercedesova podznamka EQ, za katero so mnogi mislili, da bo postala samostojna znamka, bi lahko kmalu postala preteklost.

Podznamko EQ ukinili do konca prihodnjega leta. In razlaga je samoumevna. Mercedes je namreč elektrifikacijo sprejel z odprtimi rokami in si želi, da bi električni avtomobili postali nekaj vsakdanjega. Navsezadnje so že izrazili namero, da bodo postali znamka izključno električnih avtomobilov… več tukaj.