Mercedes predstavil robustnejši T-Model All-Terrain Razreda E

ByAna Koren

19. septembra, 2023 ,

Mercedes predstavil robustnejši T-Model All-Terrain Razreda E

Na nedavno zaključenem sejmu IAA Mobility v Münchnu je bila v središču pozornosti nova študija Concept CLA Class. Vendar pa to ni bila edina novost, ki jo je predstavil Mercedes. Obiskovalci sejma so bili priča tudi predstavitvi novega Mercedes T-Model All-Terrain razreda E, druge generacije masivnejšega karavana, ki je na sceno prvič stopil leta 2017.

Nova različica X214 je že pripravljena na začetek, z neodvisno masko s srebrnimi oporniki, posebnimi odbijači, novimi stranskimi pragovi in mat sivimi pokrovi kolesnih obokov. All-Terrain je nekoliko višji od običajnega modela razreda E, z večjo medosno razdaljo in širino, kar poveča prostor za komolce in noge zadaj.

V ponudbi motorjev najdete dizelski, bencinski in priključnohibridni motor, vsi s štirikolesnim pogonom. Vključeno je tudi enokomorno zračno vzmetenje s prilagodljivimi blažilniki, nadzorom višine in do 46 mm večjim odmikom od tal.

Notranjost je podobna drugim različicam novega razreda E, z infotainment sistemom MBUX Superscreen in opcijskim zaslonom za sovoznika. V terenskem programu se na voznikovem in osrednjem zaslonu prikaže off-road zaslon, ki prikazuje kompas, zemljepisno dolžino in širino, kot nagiba vozila ali tlak v pnevmatikah. “Prozoren pokrov” in 360-stopinjska kamera omogočata virtualni pogled pod vozilo spredaj, kar olajša prepoznavanje ovir na cestišču.

Tretja in zadnja različica trenutne družine razreda E bo na trgu v prvi četrtini leta 2024. Mercedes cen še ni komentiral.

vir Foto: Mercedes

Portal24