Mercedes želi z Maybachom vstopiti v svet ultra razkošnih vozil

Maybach, podznamka znamke Mercedes, se pripravlja na preoblikovanje in kreiranje vrhunskih, izjemno ekskluzivnih vozil za izjemno bogate kupce. V prihajajočem obdobju pa bo ta luksuzni proizvajalec izdeloval vozila, ki bodo dosegala nove meje razkošja in ekskluzivnosti.

V avtomobilski industriji se vedno bolj pojavlja trend izdelave omejenih serij ultra luksuznih vozil. Nedavna vozila kot so Rolls-Royce Amethyst Droptail, Alfa Romeo 33 Stradale in Bentley Batur so postavila visoke standarde glede razkošja. Mercedes se želi pridružiti tej eliti z inovativnimi modeli, ki bodo stali milijone dolarjev.

Maybachova vizija je proizvajati omejene serije vozil in celo enkratne modele za premožne stranke, ki iščejo edinstvenost in personalizacijo. Med vozili, ki se obravnavajo za to kolekcijo, so športni avtomobili, luksuzni kupeji, SUV-ji in še več. Med izstopajočimi modeli najdemo cestno primerno različico Vision One-Eleven, imenovano C111 Reimagined, ter EQS Shooting Brake in različico SUV-ja EQS, imenovano Streamliner.

Kljub tem ambicioznim projektom, Maybach ne bo opustil svojih obstoječih modelov. Njihova linija bo še naprej vključevala luksuzne različice Mercedesovih vozil, vključno z električno limuzino, ki bo temeljila na prihajajoči platformi MB.EA-L, z opremo in tehnologijo navidezne resničnosti.

Čeprav še uradnega datuma razkritja Maybachovih novih ultra luksuznih modelov ni, bogate stranke že nestrpno pričakujejo, kdaj bodo lahko postale del te ekskluzivne klubske zgodovine.

vir Foto: Maybach Portal24