Mesna poslastica: Svinjski kotleti v medeni glazuri
V današnjem hitrem tempu življenja si vsi zaslužimo trenutke, ko se ustavimo in uživamo v dobri hrani. Svinjski kotleti s česnom in medom so prava izbira za tiste, ki iščejo nekaj novega in okusnega. Ta recept združuje sladkost medu z ostrino česna, kar ustvarja edinstveno kombinacijo okusov. Perfektno pečeni kotleti, preliti s to bogato glazuro, postanejo ne le osrednji del obroka, ampak tudi prava kulinarična senzacija.
Predlagana priloga: Da bi dopolnili bogat okus svinjskih kotletov, predlagamo kremasto pire krompir in hrustljavo zeleno solato s kaprami in limoninim prelivom.
Priprava: 5 minut Čas kuhanja: 10 minut Za: 4 osebe
SESTAVINE:
- 4 stroke česna
- 3 žlice medu
- 2 žlici vode
- 1 1/2 čajne žličke jabolčnega kisa
- 1 1/4 čajne žličke soli
- 1/4 čajne žličke kosmičev rdeče paprike
- 1/4 čajne žličke sveže mletega črnega popra (dodatno za začimbo)
- 3 žlice listov svežega peteršilja ali drobnjaka
- 2 svinjski zarebrnici s kostmi (približno 8 do 10 unč ali 227 do 283 gramov vsak)
- 2 žlici rastlinskega olja
Navodilo za pripravo:
- V manjši skledo sesekljajte česen in dodajte med, vodo, kis, sol, kosmiče rdeče paprike ter poper. Dodajte grobo sesekljan peteršilj.
- Svinjske kotlete osušite in jih začinite s soljo in poprom.
- Na srednjem ognju segrejte olje v ponvi, dokler ne zasije. Dodajte kotlete in jih pražite do zlato rjave barve, približno 4 minute na vsaki strani. Nato jih odstranite iz ponve.
- Zmanjšajte ogenj in v ponev dodajte mešanico medu in česna. Kuhajte približno 5 minut, dokler glazura ne postane gosta. Po potrebi dodajte sol. Vrnite kotlete nazaj v ponev, prelijte z glazuro in servirajte.
Ko boste to preizkusili, bodo svinjski kotleti z medom in česnom nedvomno postali eden izmed vaših najljubših receptov!
Dober tek!