Mesna poslastica: Svinjski kotleti v medeni glazuri

ByAna Koren

10. oktobra, 2023 ,

Mesna poslastica: Svinjski kotleti v medeni glazuri

V današnjem hitrem tempu življenja si vsi zaslužimo trenutke, ko se ustavimo in uživamo v dobri hrani. Svinjski kotleti s česnom in medom so prava izbira za tiste, ki iščejo nekaj novega in okusnega. Ta recept združuje sladkost medu z ostrino česna, kar ustvarja edinstveno kombinacijo okusov. Perfektno pečeni kotleti, preliti s to bogato glazuro, postanejo ne le osrednji del obroka, ampak tudi prava kulinarična senzacija.

Predlagana priloga: Da bi dopolnili bogat okus svinjskih kotletov, predlagamo kremasto pire krompir in hrustljavo zeleno solato s kaprami in limoninim prelivom.

Priprava: 5 minut Čas kuhanja: 10 minut Za: 4 osebe

SESTAVINE:

  • 4 stroke česna
  • 3 žlice medu
  • 2 žlici vode
  • 1 1/2 čajne žličke jabolčnega kisa
  • 1 1/4 čajne žličke soli
  • 1/4 čajne žličke kosmičev rdeče paprike
  • 1/4 čajne žličke sveže mletega črnega popra (dodatno za začimbo)
  • 3 žlice listov svežega peteršilja ali drobnjaka
  • 2 svinjski zarebrnici s kostmi (približno 8 do 10 unč ali 227 do 283 gramov vsak)
  • 2 žlici rastlinskega olja

Navodilo za pripravo:

  1. V manjši skledo sesekljajte česen in dodajte med, vodo, kis, sol, kosmiče rdeče paprike ter poper. Dodajte grobo sesekljan peteršilj.
  2. Svinjske kotlete osušite in jih začinite s soljo in poprom.
  3. Na srednjem ognju segrejte olje v ponvi, dokler ne zasije. Dodajte kotlete in jih pražite do zlato rjave barve, približno 4 minute na vsaki strani. Nato jih odstranite iz ponve.
  4. Zmanjšajte ogenj in v ponev dodajte mešanico medu in česna. Kuhajte približno 5 minut, dokler glazura ne postane gosta. Po potrebi dodajte sol. Vrnite kotlete nazaj v ponev, prelijte z glazuro in servirajte.

Ko boste to preizkusili, bodo svinjski kotleti z medom in česnom nedvomno postali eden izmed vaših najljubših receptov!

Dober tek!

vir Foto: Freepik Portal24