Mesne kroglice v slastni paradižnikovi omaki

ByAlenka Mirnik

30. maja, 2024 , ,
Foto: Freepik

Mesne kroglice v slastni paradižnikovi omaki

Danes vam predstavljamo nepremagljiv recept za pripravo mesnih kroglic v omaki, ki vas bo navdušil z okusnim rezultati in enostavnim načinom priprave. Ta jed je odlična za večerjo s prijatelji in družino ter bo zagotovo zadovoljila vaše brbončice. Brez dolgih besed, poglejmo, kako pripraviti te slastne mesne kroglice v omaki.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 500 g mletega mesa (govedina, svinjina ali mešano),
  • 1 jajce,
  • 1/2 skodelice drobtin,
  • 1/4 skodelice mleka,
  • 1 čebula, drobno nasekljana,
  • 2 stroka česna, nasekljana,
  • 1 žlica sesekljane sveže peteršilja,
  • sol in poper po okusu,
  • 2 žlici olja.

Za omako:

  • 2 skodelici paradižnikove omake (iz konzerve ali domače),
  • 1 čebula, drobno nasekljana,
  • 2 stroka česna, nasekljana,
  • 1 žlička suhe bazilike,
  • 1 žlička suhega origana,
  • sol in poper po okusu.

Navodila:

  1. Najprej pripravite mesne kroglice. V skledi združite mleko in drobtine ter pustite stati nekaj minut, da se drobtine namočijo.
  2. V drugi skledi zmešajte mleto meso, čebulo (za res dober okus lahko čebulo popražite), česen, jajce, sesekljan peteršilj, sol in poper. Dodajte mešanico drobtin in mleka ter dobro premešajte, da se vse sestavine dobro združijo.
  3. S čistimi rokami oblikujte majhne mesne kroglice iz pripravljene mešanice. Velikost kroglic prilagodite svojemu okusu.
  4. V veliki ponvi segrejte olje na srednji vročini. Ko je olje vroče, položite mesne kroglice in jih pecite, da se lepo zapečejo z vseh strani, približno 5-7 minut. Ko so mesne kroglice pečene, jih odstranite iz ponve in jih postavite na krožnik.
  5. V isti ponvi dodajte čebulo in česen za omako. Pražite ju nekaj minut, dokler ne postaneta mehka in dišeča.
  6. Dodajte paradižnikovo omako, suho baziliko, origano, sol in poper ter dobro premešajte. Omako kuhajte približno 10 minut, da se okusi združijo.
  7. Vrnite mesne kroglice v omako in jih kuhajte še dodatnih 10-15 minut, da se prepojijo z okusom omake.
  8. Postrezite mesne kroglice v omaki na krožnikih, po želji jih posujte s svežim peteršiljem za dodaten okus. Ponudite jih s kuhanim rižem, testeninami ali krompirjem po izbiri.

Priprava mesnih kroglic v omaki je enostavna in rezultat bo zagotovo zadovoljil vaše brbončice. Vabimo vas, da ta okusen recept preizkusite doma in uživate v razvajanju svojih bližnjih s to okusno jedjo.

Dober tek!

Foto: Freepik; Portal24