Messi za ogrinjalo dobil ponudbo v višini milijona evrov

Ahmed al Barwani, odvetnik in poslanec omanskega parlamenta je Messiju za ogrinjalo, ki ga je Argentinec nosil po tem, ko je njegova ekipa v enajstmetrovkah premagala Francijo in postala svetovni prvak, ponuja milijon dolarjev.

 “Moj prijatelj Messi, v imenu sultanata Omana ti čestitam za zmago na svetovnem prvenstvu v Katarju. Ponujam ti milijon dolarjev za to bišto,” je na Twitterju zapisal Al Barwani.

Spomnimo, gre za tradicionalno ogrinjalo, ki ga bogati Katarci pogosto nosijo čez ostala oblačila.

“To so slavnostna oblačila, ki se nosijo ob praznovanjih. To je bilo Messijevo slavje. Svetovno prvenstvo je bilo priložnost, da svetu pokažemo našo arabsko in muslimansko kulturo. Ni šlo samo za Katar, bilo je praznovanje celotne regije,” je za BBC pojasnil Hassan al-Thawadi. Al-Tehwadi je generalni sekretar organizacijskega komiteja svetovnega prvenstva v Katarju.

“Sicer bi le nekaj izbranih ljudi lahko nosilo plašč. V bistvu so izkazovali čast Messiju tako, da so si ga dali čez ramo. Je kot častna značka, nekakšna kulturna dobrodošlica in kulturno sprejemanje. In to je bila ultimativna priložnost da bi to naredil. Mislim, da verjetno ne bo večje priložnosti, zato so mu ga nadeli v znak časti,” je pojasnil… več tukaj.

“Če Messi ne bi oblekel tega plašča, bi prišlo do diplomatskega spora”

Romunski selektor Ciprian Panait, ki že vrsto let deluje v državah Perzijskega zaliva, je dejal, da je za Messija dobro, da si je nadel plašč. Vsaka druga reakcija bi namreč lahko povzročila veliko težav in celo diplomatski škandal. Slednje bi Messiju povzročilo vrsto težav v PSG.

“Vidim, da so nekateri moji kolegi dajali izjave o tem primeru, in to v popolnem neznanju. Če Messi ne bi oblekel tega plašča, bi bila to največja žalitev za katarskega šejka. Prišlo bi do diplomatskega konflikta. Tisti, ki govorijo to, kar zdaj govorijo, bi to morali vedeti,” je za romunski Digisport povedal Panait in dodal:

 “Po šestih letih v Savdski Arabiji, želim povedati, da ta plašč nosi samo vladajoči razred, samo zelo bogati ljudje. Ko ga prejmeš, to pomeni, da si del njihove družine, to pomeni, da si dobrodošel v tej družbi.

To je največje možno dejanje spoštovanja do vas. Ko vam katarski emir ponudi to darilo, mislim, da si nihče ne more privoščiti, da ga ne sprejme. Messi je v PSG, kajne? Ali veste, kdo je šef PSG? Kraljeva družina, ne Nasser Al Khelaifi,” je zaključil romunski selektor.

Foto: Zajem zaslona

By A.K.

Komentar: