Meta na svojih socialnih omrežjih uvaja brezplačnega AI pomočnika

Družbena omrežja [Foto: Pixabay]

Meta na svojih socialnih omrežjih uvaja brezplačnega AI pomočni

Meta je v četrtek napovedala uvedbo svojega brezplačnega pomočnika za umetno inteligenco, Meta AI, na svojih socialnih medijskih platformah, kot so WhatsApp, Instagram, Facebook in Messenger. To predstavlja največji korak podjetja v svetu umetne inteligence do sedaj.

Mark Zuckerberg, izvršni direktor Mete, je v videoposnetku pojasnil, da bo Meta AI uporabnikom omogočal odgovarjanje na vprašanja, ustvarjanje animacij in slik. Pomočnik temelji na Meta Llama 3, najnovejšem jezikovnem modelu podjetja, ki je bil prav tako predstavljen v četrtek.

Meta AI se postavlja kot konkurent OpenAIjevemu ChatGPT in Googleovemu Gemini, z edinstveno značilnostjo sodelovanja z Googleom in Microsoftom za vključitev njunih iskalnih rezultatov. “Verjamemo, da je Meta AI zdaj najinteligentnejši pomočnik AI, ki ga lahko prosto uporabljate,” je dejal Zuckerberg.

V četrtek so se delnice Mete povečale za več kot 1 odstotek. Pomočnik je vgrajen v iskalno polje aplikacij, kar uporabnikom omogoča enostavno postavljanje vprašanj. Meta AI lahko na primer svetuje pri izbiri restavracij, načrtovanju počitnic ali dekoriranju stanovanja. Pomočnik je dostopen tudi na spletni strani meta.ai, kjer lahko uporabniki dobijo pomoč pri različnih nalogah, od reševanja matematičnih problemov do pisanja profesionalnih e-poštnih sporočil. Pogovore je možno beležiti za bodočo uporabo.

Meta je prav tako napovedala, da bo funkcija generiranja slik na voljo v beta različici na WhatsAppu in na spletni strani MetaAI. Uporabniki bodo lahko animirali slike v GIF, ki jih je mogoče deliti z drugimi. Meta AI je bil prvič predstavljen na dogodku Connect septembra v beta različici, od četrtka pa je na voljo v angleščini v več kot dvanajstih državah, vključno z ZDA, Kanado, Novo Zelandijo in Avstralijo.

[Vir: CNBC]; Portal24; Foto: Pixabay