Micro-Coring je 30-minutni tretma, ki lahko pomaga napeti kožo

ByAna Koren

12. aprila, 2023 ,

Micro-Coring je 30-minutni tretma, ki lahko pomaga napeti kožo

Micro-Coring se zelo razlikuje od mikroiglic. Mikro-tretmajev za ohranjanje lepote je veliko, zdaj pa se jim je pridružil še en. Gre za mikrocoring, napravo za mikrorezanje z votlimi iglami, ki je na lepotno sceno vstopila šele lani. A ne glede na podobnost v imenih je najnovejši tretma veliko naprednejši od predhodnih. Velja za nekirurško alternativo lifting obraza.

Med zdravljenjem dermatolog s tankimi, votlimi mikroiglicami naredi na tisoče drobnih lukenj v vaši koži in izsesa odstranjeno “jedro” tkiva. Sliši se boleče, kajne? A brez strahu: z uporabo lokalne anestezije je poseg, po mnenju strokovnjakov, relativno neboleč.

Kaj je Micro-Coring?

Dr. med. Hardik Doshi, newyorški obrazni plastični kirurg za Allure pravi: ”Ta tehnologija je nastala kot rezultat raziskave, ki je pokazala, da se, ob odstranitvi majhnih delov, bližnja koža napne in skrči. Sprožijo se naravni procesi celjenja kože, da se te pore zaprejo. Posledica tega je bolj napet in gladek videz.”

Dermatolog Dhaval Bhanusali primerja mikrocoring s frakcijskimi laserskimi tretmaji, ki uporabljajo toploto, za ustvarjanje mikroskopskih lukenj v koži. Toda za razliko od laserjev pravi, da dobite enak rezultat brez uporabe toplote. To pomeni, da ne tvegate toplotnih poškodb in neželene opekline.

Izboljšanje videza pri 90% tretiranih… več na Princesa.si