Microsoft z integracijo umetne inteligence DALL.E 3 izboljšal Bing

ByB.O.

24. oktobra, 2023 ,
Foto: Pexels

Microsoft z integracijo umetne inteligence DALL.E 3 izboljšal Bing

Microsoft namerava napredni model DALL.E 3 podjetja OpenAI vključiti v svoj program Bing Image Creator in tako izboljšati zmogljivosti ustvarjanja slik z umetno inteligenco. Ta korak ne obljublja le izboljšane vizualne kakovosti slik, temveč tudi večjo natančnost, zlasti pri zapletenih podrobnostih, kot so prsti in oči.

Model DALL.E 3 je znan po svojem vrhunskem razumevanju uporabniških vnosov, kar omogoča natančne izpise slik. Njegova vključitev v program Bing Image Creator je namenjena izboljšanju uporabniške izkušnje z zagotavljanjem vizualno privlačnih in natančnih upodobitev. Poleg tega Microsoft v Bing vgrajuje program Microsoft Designer, ki uporabnikom poenostavlja izkušnjo urejanja.

Poleg integracije DALL.E 3 bo Bing predstavil novo funkcijo “Content Credentials”. Ta z uporabo kriptografskih tehnik v vse slike, ki jih ustvari umetna inteligenca v Bingu, vgradi neviden digitalni vodni znak, ki zabeleži čas in datum nastanka. Ta pobuda poudarja Microsoftovo zavezanost odgovorni umetni inteligenci in zagotavlja pristnost ustvarjene vsebine. “Podpora za vsebinske poverilnice bo kmalu razširjena na programa Paint in Microsoft Designer.

V zvezi s sodelovanjem programa DALL.E 3 z orodjem Bing Image Creator velja omeniti naslednje. Model zagotavlja neprimerljivo višjo stopnjo prepoznavanja podrobnosti. Ta zmožnost olajša natančno pretvorbo zamisli v konkretne slike. DALL.E 3 je trenutno v fazi raziskovalnega predogleda. Strankam ChatGPT Plus in Enterprise bo na voljo oktobra. Nadaljnja razpoložljivost prek API in laboratorijev bo sledila kasneje v tej sezoni.

Bing uvaja prilagojene rezultate na podlagi zgodovine iskanja uporabnika. Če na primer uporabnik na portalu Bing sledi določeni nogometni ekipi, ga lahko iskalnik obvesti, ko ta igra v mestu, ki ga obišče. Vendar lahko uporabniki to funkcijo zavrnejo v nastavitvah storitve Bing.

Razširjen doseg storitve Bing Chat Enterprise

Microsoft izboljšuje tudi nakupovalno izkušnjo v iskalnikih Bing in Edge. Platforma bo zdaj uporabnikom zastavljala več vprašanj, da bi izboljšala rezultate iskanja glede na njihove želje. Uporabniki bodo lahko nakupovalno pot začeli tudi s fotografijo ali shranjeno sliko, kar bo izboljšalo celotno izkušnjo.

Poleg tega Bing Chat Enterprise, ki je od svoje premiere pred dvema mesecema na voljo več kot 160 milijonom uporabnikov storitve Microsoft 365, širi svoj doseg. Kmalu bo dostopen prek mobilne aplikacije Microsoft Edge in bo vključeval podporo za večmodalno vizualno iskanje in Image Creator.

Z vključitvijo modela DALL.E 3 v program Bing Image Creator in drugimi posodobitvami so zmožnosti umetne inteligence Binga naredile opazen korak naprej. Cilj teh izboljšav je zagotoviti bolj prilagojeno, enostavnejšo uporabo in vizualno privlačno izkušnjo.

Vir foto: Pexels Biznis24