Mikaela Shiffrin s prepričljivo vožnjo dominira v Areju

ByMiha Kovač

10. marca, 2024 , ,
Mikaela Shiffrin [Foto: FIS Alpne X]

Mikaela Shiffrin s prepričljivo vožnjo dominira v Areju

Po začasni odsotnosti zaradi poškodbe na smuku v Cortini d’Ampezzo konec januarja, se je Mikaela Shiffrin vrnila v svetovni pokal z veličastno zmago na slalomu v švedskem Areju. Ameriška smučarska senzacija je s svojo tekočo in dinamično vožnjo dokazala, zakaj velja za eno najboljših smučark v zgodovini tega športa, ko je na cilju za dve stotinki sekunde prehitela svojo najbližjo tekmico Michelle Gisin iz Švice.

V ospredju je bila tudi izjemna predstava Slovenk, ki so že v prvi vožnji pokazale odlične rezultate. Izmed treh slovenskih slalomistk je najbolj izstopala Neja Dvornik, ki je s popolnim napadom v drugi vožnji pridobila pet mest in z devetim mestom dosegla najboljši rezultat v svoji karieri. Njene reprezentančne kolegice Ana Bucik in Andreja Slokar sta po napakah v drugi vožnji izgubili nekaj mest, vendar so vse tri skupaj pokazale, da je slovenska slalomska ekipa v odlični formi.

Shiffrin, ki je pred tekmo v Areju že izgubila možnosti za osvojitev velikega kristalnega globusa v sezoni, ni pokazala nobenih znakov obupa. Nasprotno, s svojo dominantno zmago je potrdila osvojitev malega kristalnega globusa v slalomu in tako dodala še en pomemben mejnik v svoji bogati karieri.

Pred finalom svetovnega pokala v Saalbachu naslednji konec tedna so se slovenske smučarke uvrstile na solidna mesta v skupnem seštevku, s čimer so potrdile svoj nastop na zaključnih tekmah sezone. Andreja Slokar se na finalu podaja kot 18. najboljša slalomistka sezone, Neja Dvornik pa je z izidom kariere napredovala na 21. mesto. Ana Bucik, kljub temu da je ostala brez slalomskega nastopa na finalu, pa je na sobotnem veleslalomu uspela priti do finalne tekme.

Shiffrin in slovenske smučarke bodo v Saalbachu zagotovo med glavnimi zvezdami finala svetovnega pokala, kjer bodo imeli ljubitelji alpskega smučanja priložnost videti še eno razburljivo poglavje v tej izjemni sezoni.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: FIS Alpne X