Milan Krek: Ko sem vprašal Loredana, če razume, da je zdravnik, mi je odvrnil, da je on sedaj politik

Ko se je po volitvah sestavljal slovenski parlament, državni zbor, in ko se je oblikovala nova vlada, je novi predsednik vlade Robert Golob izjavil: “Tega sploh ne skrivamo: tako kot bo naloga državnega zbora depolitizacija medijev, bo naloga ministrstva za notranje zadeve depolitizacija policije. In to taka depolitizacija, da tudi, ko bo tukaj stal nekdo drug, poti nazaj ne bo več.”

Z vidika delitve oblasti v demokratični državi sta bili izjavi novega šefa vlade in predsednice parlamenta škandalozni. Za v učbenike. Šefi vlad v demokratičnih državah parlamentu, ko jih voli, ne odrejajo nalog. Zaradi načel ločitve oblasti. Premier parlamenta ne sme poniževati v izvajalca svoje politike “depolitizacije medijev”. Toda nič manj škandalozno ni obnašanje Golobovega ministra za zdravje, ki mi je v zadnjih dneh, ko se pogosteje slišiva, povedal, da je njegov cilj depolitizacija zdravstva. Mar res? 

Pa poglejmo, kako gre v praksi. Minister za zdravje že tri dni pritiska name, ki sem dokazano nepolitični kader in ki sem bil na položaj direktorja NIJZ postavljen preko javnega razpisa, da odstopim kot direktor. Pravega razloga ne zna navesti, ponavlja, da pač ne bova mogla delati skupajveč tukaj.

Foto: Regional Obala