Ločitev postaja umazana, Milan M. Cvikl se je odzval: Jerca je znake več kaznivih dejanj zoper čast in dobro ime

Ločitev Milana M. Cvikla in Jerce Legan očitno postaja umazana, javnost pa bo ob tem zagotovo, predvsem pa škodoželjno uživala.

Vidni slovenski politik se je namreč odzval na obtožbe publicistke in antropologinje Jerce Legan, ki je v intervjuju za revijo Jana presenetila z izpovedjo o življenju z zdajšnjim viceguvernerjem Banke Slovenije… o tem smo podrobneje pisali tukaj.

“Izpolnila znake več kaznivih dejanj zoper čast in dobro ime”

Na obtožbe Leganove se je zdaj odzval tudi neposredno vpleteni in eden vidnejših politikov pri nas. 

Milan M. Cvikl je odzivu zapisal: “Navedbe so v celoti neresnične in žaljive ter škodujejo ne le meni osebno, temveč zlasti mladoletnima otrokoma, ki ju tudi na ta način Jerca Legan namenoma odtujuje od mene. Zoper Jerco Legan bom v zvezi z lažnimi obtožbami sprožil ustrezne kazenske in druge postopke. Slednja je s tem intervjujem in objavo neresničnih dejstev v tisku prešla meje dopustnega in izpolnila znake več kaznivih dejanj zoper čast in dobro ime, kot tudi znake kaznivega dejanja kršitve tajnosti postopka.

Poudarjam, da so vsi postopki med mano in mojo soprogo na sodišču tajni, na kar sva bila oba posebej opozorjena, zato jih ne smem podrobneje komentirati, saj bi v nasprotnem primeru izpolnil iste znake kaznivega dejanja kot ona. Prav tako se bom v tem trenutku nadaljnjih komentarjev v zvezi z neresnično in lažno vsebino vzdržal, kot oče, predvsem zaradi zaščite mojih mladoletnih sinov. Prepričan sem, da so tovrstne objave, ki jih lahko prebirata moja mladoletna sinova, za njiju izredno škodljive.

Vir Foto: STA

By A.K.

Komentar: