Milan M. Cvikl naj bi mučil bivšo ženo Jerco Legan

Jerca Legan publicistka in antropologinja, nekdanja partnerka politika Milana M. Cvikla, je v intervjuju za revijo Jana presenetila in opisala življenje z zdajšnjim viceguvernerjem Banke Slovenije.

Legan je povedala, da jo je nekdanji partner, s katerim imata dva sinova, po 15-ih letih zakona začel zaničevati. Javno jo je začel blatiti in nenehno kritizirati. Dejala je, da ni nič več naredila prav in da je ves čas živela v strahu. Življenje z možem je, kot pravi antropologinja, postalo nevzdržno tako zanjo kot za njuna otroka. 

Legan navaja, da je v avtu našla tudi sledi pudra, ki ni bil njen, in lase, ki niso padli z njene glave. Prav tako pravi, da je na tablici videla sporočila drugih žensk in njihove žgečkljive fotografije. Priznala je, da je z odločitvijo o ločitvi najbrž čakala predolgo. Pravi, da je zdaj srečna, da je to storila. 

Ima Milan M. Cvikl že novo, je bila ona povod za ločitev?

Novica, da se Jerca Legan Cvikl in Milan M. Cvikl po trinajstih letih zakona ločujeta je nekje junija odjeknila po Sloveniji. Marsikdo je bil zaradi novice o ločitvi šokiran. Zakonca sta v javnosti veljala za usklajen zadovoljen, predvsem pa ljubeč par.

O tem smo pisali TUKAJ

MilanaCvikla, ki je bil nedavno imenovan za viceguvernerja Banke Slovenija, naj bi, po poročanju dela osrednjih slovenskih medijev, v tujini opazili z novo spremljevalko… več tukaj.

Jerca Legan v reviji Jani o tem, kdaj za njen zakon ni bilo več rešitve: 

“Ko te partner po 15 letih iskrene lojalnosti in ljubeče pozornosti začne v javnosti blatiti z razočarano gospodinjo in permisivno materjo, potem ko mu podariš mladost, dva zdrava otroka in ponudiš vse svoje življenjske vire … Ko te sinova jokajoče prosita, da že nekaj ukreni, in rotita, da z očetom ne želita več sedeti za isto mizo ali oditi skupaj na izlet … Ko te postane strah, kateri krožnik bo narobe odložen, in navkljub selitvi iz spalnice nikjer v skupnem domu nimaš več mirnega spanca … Ko ob vsakem stiku poslušaš, kako zanič kuhaš, kako slabo si videti, kakšen brezvezen poklic in bedne prijateljice imaš … a hkrati za novo leto brezsramno nadleguje eno izmed njih … Ko ti v družbi pred vsemi brutalno jemlje besedo … Ko se s svojo nejevoljo pokroviteljsko spravlja na tvoje starše in prijatelje ter edini babici celo prepove stike z vnukoma … Ko te sosedje na cesti sprašujejo, ali potrebuješ pomoč … Ko iz tablice letijo žgečkljive fotografije in osladna sporočila z drugimi ženskami … Ko v družinskem avtomobilu naletiš na sledi neznanega pudra, cenene vonjave in odpadle dolge svetle lase … Ko ob sebi prepoznaš nekoga, ki zaradi lastne nemoči in nezmožnosti uvida, da izgublja vse, ki so ga imeli radi, za seboj zapira vsa vrata, saj ni pripravljen ničesar priznati, si poiskati strokovno pomoč in se spremeniti … Takrat veš, da je konec! Takrat ne razmišljaš, kdo si in kaj si ustvaril ter kaj bodo rekli drugi, temveč kako čim prej zaščititi pravice, zdravje in dostojanstvo otrok in sebe. Res je, da z ukrepanjem odlašaš predolgo, saj vsak dan upaš, da bo bolje in drugače, po možnosti ščitiš partnerjev ugled ter zunanjo podobo družine. A enkrat pride dan, ko se odločiš in greš. Vsakršno drugačno ravnanje bi vodilo v samozanikanje in samouničenje.

vir Foto: Twitter

By A.K.

Komentar: