Mini Countryman S ALL4: Bencinska različica z blagim hibridom

ByA.K.

24. novembra, 2023
Foto: MiniFoto: Mini

Mini Countryman S ALL4: Bencinska različica z blagim hibridom

Novi Mini Countryman razširja svojo ponudbo pogonskih možnosti z uvedbo novega modela – Countryman S ALL4. Po tem, ko je že predstavil električne različice in model JCW z najvišjo močjo notranjega izgorevanja (300 KM), Mini zdaj predstavlja nekoliko šibkejšo, a zmogljivo bencinsko različico, opremljeno z blagim hibridnim sistemom. Ta novi model je bil namenjen ameriškemu trgu, kar je razvidno iz novinarskih fotografij.

Novi Mini Countryman, ki temelji na platformi BMW X1, ponuja opazno več prostora v notranjosti. Zahvaljujoč razdeljivemu naslonjalu zadnjih sedežev v razmerju 40:20:40, je prtljažni prostor prilagodljiv in ponuja prostornino od 450 litrov do 1.450 litrov, omogoča tudi prevoz večjih predmetov, ko so zadnji sedeži podrti.

Voznike in potnike podpirajo inovativne asistenčne funkcije, vključno z delno avtomatizirano vožnjo 2. stopnje, ter obsežna digitalna ponudba. Blagi hibridni motor 48 V izboljša učinkovitost 2,0-litrskega turbobencinskega motorja. Štirikolesni pogon ALL4 pa zagotavlja izboljšan oprijem, varnost in stabilnost vožnje.

Povečana širina koloteka in medosna razdalja prispevata k odlični vozni dinamiki in udobju, ki ga omogočajo nove kombinacije platišč in pnevmatik. Za prilagodljivost med mestno vožnjo in izleti v naravo je na voljo prilagodljivo podvozje s 15 mm znižanjem in frekvenčno selektivnimi blažilniki.

Motor

Mini Countryman S ALL4 poganja dvolitrski štirivaljni turbomotor z močjo 160 kW (218 KM) in navorom 360 Nm, ki ga podpira blagi hibridni sistem 48 V za izboljšano zmogljivost pri nizkih hitrostih.

Najnovejša inovacija pri Mini je možnost delne avtomatizirane vožnje po večpasovnih cestah, ki vozniku omogoča umik rok s volana pri hitrosti do 60 km/h, ob pogojih, da še vedno spremlja promet. Prav tako pomaga pri menjavi voznega pasu.

Mini Countryman S ALL4 lahko prilagodite s štirimi različnimi oblogami – Essential, Classic, Favoured in John Cooper Works – tako za zunanjost kot notranjost. Oprema Favoured poudari individualni značaj vozila, še posebej v kombinaciji s elegantno barvo Melting Silver in 21-palčnimi platišči v dizajnu 950 Rallye Spoke.

Poleg tega so na voljo različna platišča iz lahke zlitine v velikostih od 17 do 21 palcev. V notranjosti kabine je poudarek na okroglem OLED-zaslonu visoke ločljivosti s premerom 240 mm, ki omogoča intuitivno upravljanje informacijsko-razvedrilnih in asistenčnih sistemov prek dotika ali glasovnega pomočnika, kar izboljša udobje vožnje.

vir; Foto: Mini; Portal24