Minister Bešič Loredan nasprotuje nagradam za uspešnost vodstvu ZD Ljubljana

Danijel Bešič Loredan

Minister Bešič Loredan nasprotuje nagradam za uspešnost vodstvu ZD-ja Ljubljana

Mestni svetniki so na ponedeljkovi seji potrdili izplačilo nagrade za redno delovno uspešno vodstvu Zdravstvenega doma Ljubljana. Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan nagradam nasprotuje.

Na seji je bila potrjena nagrada direktorici Zdravstvenega doma Ljubljana Antoniji Poplas Susič. Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je danes pred kamerami dejal, da soglasja za nagrado ne bo dal. Med tistimi, ki so podprli takšno odločitev, so bili tudi nekateri člana Gibanja Svobode (GS). Bešič Loredan medtem pravi, da gre za demokracijo in da po njegovem mnenju večina članov GS tega ne odobrava. 

”Moje osebno mnenje je, da do te nagrade, ob vsem tem, kar smo videli, direktorica Zdravstvenega doma Ljubljana ni upravičena. V tej fazi soglasja ne bom dal,” pravi minister.

V ljubljanskem zdravstvenem domu trenutno poteka izredni nadzor, ki ne bo končan pred 1. majem. Po ministrovih besedah so namreč prejeli za paleto materiala.

“Predvsem vidimo, to bomo tudi v prihodnjih dveh, treh tednih prikazali, ZD Ljubljana še vedno izstopa po nedostopnosti, po tem, da imajo ljudje težave, kar precej je še pritožb, ampak to bo moral zdravstveni dom sam urediti. Moje mnenje ostaja: za delovanje ZD v Ljubljani je odgovorna direktorica,” opozarja Bešič Loredan.

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković je že pred časom izrazil podporo direktorici ZD Ljubljana.

vir Foto: zajem zaslona

Spomnimo…

Delu vodstva ZD-ja Ljubljana nagrade za uspešnost

Ljubljanski mestni svet je kljub nasprotovanju opozicije, potrdil izplačilo nagrad za delovno uspešnost delu vodstva Zdravstvenega doma Ljubljana za lani.

Do izplačil kritični tudi v Levici in Piratski stranki

Z izplačili nagrad vodstvu ZD-ja se v nekaterih svetniških skupinah ne strinjajo. Svetnikom Levice v ljubljanskem mestnem svetu se zdi izplačilo nagrad zaradi prebivalcev Ljubljane, ki so ostali brez osebnega zdravnika, skrajno neprimerno. Predlagali, da se ta točka umakne z dnevnega reda seje. Koalicijski svetniki tega predloga niso podprli… več tukaj.