Minister Bešič Loredan vodjo kabineta menjal že šestkrat

ByAna Koren

27. februarja, 2023
Danijel Bešič Loredan

Minister Bešič Loredan vodjo kabineta menjal že šestkrat

V manj kot devetih mesecih mandata je minister Danijel Bešič Loredan vodjo svojega kabineta menjal že šestič. Ena od njih je funkcijo opravljala samo prejšnji ponedeljek in torek. Kadrovske menjave se nadaljujejo tudi drugje na ministrstvu. Znova se pojavljajo tudi informacije o slabih odnosih.

Razlogov za menjave na ministrstvu niso podrobneje pojasnili. “Gre za osebe, ki spadajo med najožje sodelavce ministra. Pri menjavah gre za njegove odločitve,” so odgovorili.

Največ tri mesece in pol, najmanj dva dneva

Pri ministru Janezu Poklukarju je naloge vodje kabineta opravljala Tina Zalokar, Bešič Loredan jo je zamenjal takoj po prevzemu mandata (1. junija). To je običajno, saj vodja kabineta opravlja naloge, pri katerih je zaupanje ministra zelo pomembno.

Za vodjo kabineta je Bešič Loredan najprej imenoval Sandro Kašca. Slednja je samostojna podjetnica na področju kadrovskega in pravnega svetovanja. Odslovil jo je po dveh mesecih, na ministrstvu pa so septembra lani pojasnili, da je to storil iz osebnih razlogov. Sandra Kašca je ministrstvo ministrstvo.

Kašco je Bešič Loredan nadomestil s Tjašo Vidic, a samo za en mesec. Septembra lani je na ministrstvu prevzela mesto državne sekretarke. Tam je zamenjala Aleksandro Lah Topolšek.

Takrat je vodja kabineta postala Nada Davidović, ki je bila do takrat v kabinetu zaposlena kot višja svetovalka. Ostala je dva meseca.

Za njo je funkcijo prevzela Tina Jamšek, ki je bila nekoč že zaposlena na ministrstvu in se je nanj vrnila s prihodom Bešiča Loredana. Vmes je delala na združenju zdravstvenih zavodov.

Tina Jamšek je na tem mestu ostala najdlje, več kot tri mesece in pol. Po naših neuradnih informacijah zdaj odhaja z ministrstva.

Nasledila jo je Katja Taljat, ki je izvršna direktorica vladajoče stranke Gibanje Svoboda. Ostala je zgolj dva dneva, in sicer prejšnji ponedeljek in torek. Taljat zadeve ni želela komentirati.

Od srede je vodja kabineta znova Nada Davidović.

vir Foto: zajem zaslona

Ne spreglejte…

Požareport: Primer Loredan: poniža sebe in funkcijo, Golob mu vzame reformo in ga brca prek svojega portala, on pa še vedno ne odstopi

Požareport: Primer Loredan: poniža sebe in funkcijo, Golob mu vzame reformo in ga brca prek svojega portala, on pa še vedno ne odstopi. Ob tem eni cinično dodajajo, da če Janković ne bi bil minuli ponedeljek slučajno dobre volje, bi se moral Loredan opravičiti vsaj še dvakrat, na Odmevih in oddaji 24ur zvečer.

Pri tem mu žal nič kaj dosti ne pomaga, če ga javno občasno pohvali znani kirurg Erik Brecelj, saj realna moč je drugje, Golob, Janković in Co. pa zdaj počnejo z Loredanom kot svinja z mehom. Kar poglejte si mimike Roberta Goloba v slow motionu… več tukaj.