Ekipi ministrice za kulturo dr. Aste Vrečko se je danes kot svetovalec pridružil Peter Baroš.

Peter Baroš je bil še do nedavnega generalni sekretar Slovenskega glasbenoinformacijskega centra (SIGIC) in nekdanji svetovalec za področje glasbenih umetnosti na Ministrstvu za kulturo.

Baroš je leta 2009 na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani diplomiral iz sociologije kulture in filozofije. Z Ministrstvom za kulturo je sodeloval že kot študent, v tedanjih Sektorju za evropske zadeve in kulturni razvoj ter Direktoratu za umetnost, leta 2010 pa se je zaposlil kot svetovalec za področje glasbenih umetnosti.

Svojo poklicno pot je nadaljeval v SIGIC-u in v njem leta 2014 prevzel funkcijo generalnega sekretarja. Pod okriljem SIGIC-a je vodil številne projekte, povezane predvsem z mednarodnimi sodelovanji, glasbenim založništvom ter usposabljanji za krepitev kapacitet in profesionalizacije v glasbenem sektorju. Bil je krovni organizator prireditve Praznik glasbe ter vodja pilotne pisarne za glasbeni izvoz Music Slovenia. Kot panelist je sodeloval na številnih glasbenih konferencah v tujini. Bil je predsednik svetovne zveze glasbenoinformacijskih centrov IAMIC ter nacionalni koordinator za glasbo na področju kulturne in umetnostne vzgoje.

Včeraj se je ekipi ministrice za kulturo dr. Aste Vrečko se kot svetovalec pridružuje Mihael Kelemina, umetnosti zgodovinar ter poznavalec področij delovanja nevladnih organizacij in samozaposlenih v kulturi… več tukaj.

Vir: MK RS

Foto: Arhiv Levica

By A.K.

Komentar: