Ministrica za zdravje obiskala bolnišnici Topolšica in Celje

Valentina Prevolnik Rupel.Ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel. [Foto: STA https://servis.sta.si/fotoservis/1288952]

Ministrica za zdravje obiskala bolnišnici Topolšica in Celje

Ministrica za zdravje, dr. Valentina Prevolnik Rupel, nadaljuje s svojimi obiski slovenskih bolnišnic, da bi se neposredno seznanila z njihovim delovanjem in izzivi. Tokrat je obiskala Bolnišnico Topolšica in Splošno bolnišnico Celje.

V Bolnišnici Topolšica so jo sprejele direktorica mag. Darja Kramar, strokovna direktorica Diana Ramšak in vršilka dolžnosti pomočnice direktorja za zdravstveno nego Irena Volk. Po uvodni predstavitvi delovanja bolnišnice in izzivov, s katerimi se soočajo, si je ministrica ogledala enote radiologije, endoskopije in intenzivne terapije. Posebej se je posvetila ogledu nove naprave za računalniško tomografijo, ki jo je sofinanciralo Ministrstvo za zdravje.

Po obisku je ministrica izrazila zadovoljstvo z izboljšanim finančnim poslovanjem bolnišnice, ki dosega visoke realizacije in minimalno število prvih pregledov, kot določa Uredba. Poudarila je tudi pomembnost nadaljnjega razvoja bolnišnice, ki je usmerjena v pulmologijo. “Na Ministrstvu za zdravje tesno sodelujemo z bolnišnico in si prizadevamo, da bi ji pomagali pri uresničevanju razvojnih ciljev,” je povedala.

Splošna bolnišnica Celje

Ministrica je nato obiskala še Splošno bolnišnico Celje, kjer so jo pozdravili direktor dr. Dragan Kovačić, pomočnica strokovnega direktorja prim. dr. Uršula Salobir Gajšek in pomočnica direktorja za zdravstveno nego Mateja Podergajs Fijavž. Na delovnem kosilu so razpravljali o strateških investicijah, poslovanju zavoda, aktualnih izzivih in načrtih za prihodnost. Posebej so se osredotočili na nove programe nevrokirurgije in kardiokirurgije, na katere se bolnišnica intenzivno pripravlja.

Ministrica se je nato sprehodila po prostorih bolnišnice in si ogledala napredovanje investicijskega projekta nadomestne novogradnje, ki ga v celoti financira Ministrstvo za zdravje. “Splošna bolnišnica Celje ima odprtih kar nekaj projektov. Poleg novih bolnišničnih programov poteka tudi investicijski projekt Nadomestna novogradnja, katerega prva faza naj bi bila končana do konca poletja,” je povedala ministrica. Na koncu obiska si je ogledala še novi heliport, ki je ključnega pomena za posodobitev bolnišničnih prostorov.

[Vir: Gov.si]; Portal24; Foto: STA https://servis.sta.si/fotoservis/1288952