Ministrici Švarc Pipan zaradi groženj odrejeno policijsko varovanje

Predsednik Vlade, Robert Golob, in Ministrica za Pravosodje, Dominika Švarc Pipan, naj bi se včeraj znova srečala v vladni palači glede trenutne politične krize, ki jo povzroča afera glede spornega nakupa stavbe v Ljubljani. Kljub temu Premier Golob še ni sprejel končne odločitve o usodi ministrice.

Ministrica Švarc Pipan trdi, da ne namerava odstopiti s položaja, dokler ne dokaže sistemske korupcije v zvezi s spornim nakupom. Dogovorjeno je bilo, da naj bi ministrica odstopila sama, ko bo primerno. Razplet naj bi bil uradno znan v ponedeljek, navaja STA.

Pritiski na Ministrico Švarc Pipan so vse večji, pri čemer afera ni vplivala le na notranje spore v stranki, ampak je povzročila tudi krizo v koaliciji. Kljub večkratnim pozivom Socialnih demokratov (SD), naj Premier razreši ministrico, je Premier Golob še vedno odločitve ni sprejel. Kljub temu v SD razmišljajo o tem, da bi zapustili koalicijo.

SD predlaga razrešitev ministrice

Socialni demokrati so v odzivu na zahtevo Premierja Goloba zapisali, da ostajajo pri svojem stališču in pričakujejo, da bo Premier, skladno s svojimi pristojnostmi, predlagal razrešitev Ministrice Švarc Pipan zaradi objektivne odgovornosti v zvezi z nakupom stavbe.

Pričakujemo, da boste spoštovali sklep predsedstva SD-ja in da boste zaradi objektivne odgovornosti v zvezi z nakupom stavbe na Litijski cesti v Ljubljani, skladno z vašimi pristojnostmi, predlagali razrešitev ministrice za pravosodje Dominike Švarc Pipan.

SD

Glede na naravo obtožb, ki jih je Ministrica Švarc Pipan javno izrazila tudi glede članov SD, je SD poudaril, da ne morejo podajati zaključkov in da je to v pristojnosti ustreznih organov. Nezadovoljstvo v SD narašča, saj Premier še ni odgovoril na pismo predsednice stranke, ki mu je bilo predloženo ves popoldan.

Glede na naravo obtožb, ki jih te dni v javnosti tudi glede članov stranke SD sporoča Dominika Švarc Pipan, ne more podajati zaključkov naša ali katera koli druga politična stranka, temveč za to pristojni organi.

SD

Medtem se Ministrica Švarc Pipan na družbenem omrežju Facebook zahvaljuje državljanom za izraze podpore in spodbude. Izrazila je svojo odločenost, da bo vztrajala pri razkrivanju spornih političnih praks ter vzpostavitvi sistema zaščite pred vdori osebnih interesov pri vodenju države.

Ministrica dodaja, da se zaveda bremena, ki ga nosi, in če bo morala oditi, bo to storila mirno in z zavestjo, da se bo boj za čistost politične scene nadaljeval.

Grožnje in policijsko varstvo

Ministrica za Pravosodje, Dominika Švarc Pipan, in njeni najbližji sodelavci na ministrstvu naj bi nedavno prejemali grožnje, predvsem zaradi njihove vpletenosti v sporen posel. Ministrica je sama opozorila na te grožnje, ki so bile že posredovane pristojnim službam ministrstva in varnostnim službam vlade, poroča Televizija Slovenija. Poleg tega je portal Siol poročali tudi o incidentih, v katerih naj bi bili fizično napadeni otroci vpletenih.

Neuradne informacije, ki so prišle iz 24ur, nakazujejo, da je bila ministrica Švarc Pipan tudi sama tarča groženj. Grožnje so bile tako resne, da ji je bilo odrejeno policijsko varovanje, da bi zaščitili njeno varnost.

vir; Foto: ; Portal24