Ministrstvo umaknilo soglasje za tožbe za neprijavljenih protestnih shodov.

Ministrstvo za notranje zadeve je umaknilo soglasje za prve tožbe. Tožbe so vložene zoper posameznike, za povrnitev stroškov policijskega varovanja na neprijavljenih protestnih shodih v zadnjih dveh letih.

Nova ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar je z odločitvijo sledila stališčem državnega odvetništva, pravne službe ministrstva in varuha človekovih pravic

Notranje ministrstvo pod vodstvom nekdanjega ministra Aleša Hojsa se je odločilo, da od domnevnih organizatorjev protestnih shodov terja povračilo stroškov policijskega varovanja. Državno odvetništvo je pred koncem lanskega leta vložilo prvo takšno tožbo.

Ustavno sodišče pa je medtem presodilo, da so bili vladni odloki o omejitvi gibanja in združevanja zaradi preprečevanja širjenja covida-19 v delu, v katerem so prepovedovali shode, neskladni z ustavo.

Protestnik Jaša Jenull je pred dnevi za medije potrdil, da še vedno prejema finančne kazni zaradi domnevne organizacije protestov. Tretji tožbeni zahtevek policije je znašal 34.000 evrov. Obenem je vsak teden prejel še množico glob v znesku od 500 do 750 evrov.

Vir: MMC RTV Slovenija

Foto: Socialna omrežja

By A.K.

Komentar: