Miss sveta 2024 je Čehinja Krystyna Pyszková! (video)

ByAnja Kadič

10. marca, 2024 , ,
Krystyna Pyszková Miss sveta 2024 [Foto: Zajem zaslona YT]

Miss sveta 2024 je Čehinja Krystyna Pyszková!

V spektakularnem finalu, ki je potekalo v Mumbaju v Indiji, je bila Krystyna Pyszková, 23-letna študentka prava in manekenka iz Češke, okronana za Miss sveta 2024. Ta prestižni naslov je osvojila po tem, ko je premagala 111 kolegic z vsega sveta v tekmovanju, ki velja za enega najbolj priznanih in najstarejših mednarodnih lepotnih tekmovanj.

Tekmovanje je bilo zaznamovano z vrsto dogodkov in predtekmovanj, ki so vključevala ocenjevanje telesne pripravljenosti, lepote, talenta in javnega nastopanja. Med samim tekmovanjem je bil objavljen seznam 40 najboljših tekmovalk, ki so se nato pomerile v nadaljnjih izzivih, kjer se je polje hitro zmanjšalo na 12 in nato na 8 finalistk. V tej fazi so se tekmovalke soočile s klasičnim krogom vprašanj in odgovorov, kjer so obravnavale teme s zadnjega vrha G20.

Pyszková je zasijala, ko je bila pozvana, da osvetli vprašanje, ki posebej vpliva na zdravstveno varstvo žensk. S svojim govorom o odstranjevanju stigme in sramu okoli menstruacije je poudarila, da bi morala biti menstruacija obravnavana brez tabujev, izpostavila pa je tudi, da je “biti ženska dar”.

Predstavitev namena pred “Shark Tank India”

V končnem delu tekmovanja so finalisti predstavili svoje človekoljubne platforme triu poslovnih mogotcev iz oddaje “Shark Tank India”. Pyszková je s svojim predlogom in predstavitvijo premagala ostale tri finalistke, ki so predstavljale različne regije sveta: Yasmino Zeytoun iz Libanona, Aché Abrahams iz Trinidada in Tobaga ter Lesego Chombo iz Bocvane. Te tekmovalke so bile razglašene za “kontinentalne zmagovalke” tekmovanja.

Pyszková bo nadomestila odhajajočo Miss sveta, Poljakinjo Karolino Bielawsko, katere vladavina se je začela marca 2022. Vredno je omeniti, da leta 2023 tekmovanja ni bilo zaradi težav z razporedom.

Tekmovanje Miss sveta, ki je bilo ustanovljeno leta 1951 v Združenem kraljestvu kot “bikini tekmovanje”, ostaja eno izmed najbolj priznanih lepotnih tekmovanj na svetu. Dva izmed najbolj znanih zmagovalcev tega tekmovanja sta Aishwarya Rai Bachchan (Miss World 1994) in Priyanka Chopra Jonas (Miss World 2000), ki sta obe iz Indije. Chopra Jonas se je na tekmovanju počastila s posebnim video sporočilom, v katerem se je poklonila Julii Morley, lastnici Miss sveta, in Niti Ambani, dobitnici humanitarne nagrade tekmovanja.

Zmaga Krystyne Pyszkové na Miss sveta 2024 je še en dokaz, da se lepota, inteligenca in predanost človekoljubnim ciljem združujejo v močno sporočilo, ki presega meje in kulture po vsem svetu.

[Vir: CNN]; Portal24; Foto: Zajem zaslona YT