Mlada Ljubljančanka do prvenca in mejnika v italijanski Serie A

ByAna Koren

17. januarja, 2023

Mlada Ljubljančanka do prvenca in mejnika v italijanski Serie A

Slovenski nogometni prvoligaši se v teh dneh pripravljajo na nadaljevanje sezone, v tekmovalni ritem so se vrnili tudi italijanski klubi. To velja tudi za ženske ekipe in 17-letno Zaro Kramžar, ki je navdušila v dresu Rome.

Sedemnajstletna Zara Kramžar je včeraj znova potrdila, da velja za eno najbolj nadarjenih nogometašic svoje generacije.

Leta 2006 rojena Ljubljančanka, se je pred letošnjo sezono preselila v tujino. Kljub mladosti je že dočakala priložnost v dresu članske ekipe italijanske Rome.

Nekdanja igralka Krima in Ljubljane je jeseni postala prva igralka rojena leta 2006, ki je zaigrala v članskem italijanskem prvenstvu. Na tekmi s Fiorentino je šla še korak dlje, saj se je razveselila prvega zadetka.

Rimljanke, ki lovijo prvi naslov državnih prvakinj, so v 13. krogu Serie A gostovale v Firencah. Gostiteljice so premagale z izidom 1:7. Domačinke so vse od rdečega kartona v 41. minuti igrale z deseterico igralk.

Zara Kramžar je v igro vstopila v 82. minuti pri izidu 1:4. Le tri minute zatem se je po odličnem odzivu v kazenskem prostoru, v slogu izkušenih igralk, podpisala pod strelski prvenec v italijanski ligi. To ni bilo vse, ob koncu tekme je podala tudi za sedmi gol Rome.

Napadalno usmerjena vezistka je postala najmlajša igralka z golom v letošnji sezoni Serie A. S 17 let in petimi dnevi pa tudi najmlajša strelka v zgodovini ženske ekipe Rome, ki ima s tekmo več šest točk naskoka pred drugo uvrščenim Juventusom.

Že novembra se je Zara, na prijateljski tekmi s Kosovom, veselila tudi prvega gola v članski reprezentanci Slovenije. 

Vir Foto: AS Roma Twitter

Ne spreglejte…

Padec Ilke Štuhec v St. Antonu ni bil nedolžen

Slovenska smučarska šampionka Ilka Štuhec je dan po hudem sobotnem padcu na superveleslalomu v St. Antonu na Instagramu razkrila, da padec ni bil tako nedolžen, kot je morda zdelo… več tukaj.