Močna burja povzroča kaos v prometu na Primorskem

ByA.K.

9. januarja, 2024 ,
Foto: Pixabay

Močna burja povzroča kaos v prometu na Primorskem

Močna burja na izpostavljenih območjih Primorskem v sunkih presega hitrost 100 km/h, opozarja Agencija za okolje RS (ARSO), ki je zaradi tega razglasila oranžni alarm za to območje. Prometno-informacijski center pa dodaja, da velja druga stopnja prepovedi vožnje za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo, ter na regionalnih cestah Vipava – Ajdovščina in Razdrto – Podnanos – Manče – Vipava.

Vozniki so že poročali o resnih težavah v prometu. Primorska avtocesta je trenutno zaprta med priključkoma Kastelec in Kozina proti Ljubljani, s prometom preusmerjenim na regionalno cesto Kastelec – Kozina. Poleg tega so bila poročila o prevrnjenih tovornjakih, pri čemer je Prometno-informacijski center opozoril voznike tovornih vozil, naj upoštevajo omejitve zaradi močnih sunkov burje.

Na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje pa so zabeležili več primerov prevrnjenih tovornjakov, ki so povzročili težave v prometu:

  • Ob 10.38 je na cesti Vipava-Manče, občina Vipava, sunek vetra prevrnil tovorno vozilo. Voznik je bil poškodovan, a so mu na pomoč priskočili gasilci iz GRC Ajdovščina, PGD Podnanos in Vipava.
  • Ob 9.51 je v Podnanosu, občina Vipava, sunek vetra prevrnil tovorno vozilo. Gasilci iz GRC Ajdovščina in PGD Podnanos so uspeli pritrditi prevrnjeno tovorno vozilo. O dogodku so obvestili tudi poveljnika OŠ CZ Ajdovščina.
  • Ob 9.43 pa je na križišču za vas Manče, občina Vipava, močan sunek vetra prevrnil tovorno vozilo, pri čemer je voznik ostal ujet v vozilu. Gasilci iz GRC Ajdovščina in PGD Vipava so hitro posredovali.

vir; Foto: Pixabay; Portal24