Močna EU za vse: Dr. Peter Gregorčič potrjen za nosilca liste SLS za volitve v Evropski parlament

SLS_Balažic_Gregorčič Foto_RokRakun

Močna EU za vse: Dr. Peter Gregorčič potrjen za nosilca liste SLS za volitve v Evropski parlament

Slovenska ljudska stranka (SLS) je z velikim navdušenjem in prepričanjem v prihodnost napovedala nosilca svoje liste za prihajajoče volitve v Evropski parlament, ki bodo potekale 9. junija 2024. Za to ključno vlogo so izbrali uglednega raziskovalca in aktivnega državljana, dr. Petra Gregorčiča.

Slovenija se trenutno sooča s politično krizo, ki se odraža v ostrem družbenem polariziranju in notranjih nesoglasjih. Eden od pomembnih vzrokov za to težavo je pomanjkanje generacijskega preloma v našem političnem prostoru, tako na ravni nosilcev oblasti kot na ravni vplivnih centrov moči, navaja SLS. Starejša generacija političnih akterjev ni uspela popolnoma prenesti vajeti oblasti na mlajšo generacijo, kar je prispevalo k trenutni politični stagnaciji. Vendar pa se Slovenska ljudska stranka odločno zavzema za spremembo tega stanja in verjame, da je zdaj čas za generacijski prelom.

Dr. Peter Gregorčič, kot nosilec liste za volitve v Evropski parlament, izraža trdno prepričanje, da je odgovornost za prihodnost Slovenije v rokah mlajše generacije. “Mi in samo mi smo tisti, ki si moramo sami izboriti svoj prostor pod soncem. Zavedati se moramo, da je uspeh preloma generacij izključno v naših rokah,” je poudaril dr. Gregorčič.

Slovenska ljudska stranka želi ustvariti okolje, v katerem se bodo sposobni državljani, ki so se že izkazali kot aktivni člani družbe, opogumili vstopiti v aktivno politiko. Oblikovanje liste za volitve v Evropski parlament je prvi korak k uspešnemu generacijskemu prehodu, ki ga stranka podpira, ker verjame, da je to ključnega pomena za prihodnost Slovenije.

Dr. Peter Gregorčič, nosilec liste, je izpostavil šest ključnih zavez, ki jih bo zagovarjal:

  1. Močna EU za vse generacijske in socialne skupine.
  2. Demokracija in vladavina prava za vse.
  3. Krepitev skupne zunanje in varnostne politike.
  4. Skupno varovanje meja pred nezakonitimi migracijami.
  5. Energetsko neodvisnost.
  6. Zeleni prehod, ki ne opušča evropskih vrhuncev in znanja.

Predsednik SLS, Marko Balažic, je poudaril, da stranka ostaja trdno zavezana družini Evropske ljudske stranke ter izpostavil pomen močne Slovenije v Evropi. Balažic je tudi poudaril, da je transparentnost in jasnost vizije ključna za uspeh in za prekinitev začaranega kroga slovenske politike.

Nosilec liste, dr. Gregorčič, je zaključil svoj nagovor s pozivom: “Pridružite se nam na poti k močnejši Evropi!” S tem pozivom se odpira nova poglavja v političnem življenju Slovenije in izraža prepričanje, da lahko skupaj ustvarimo boljšo prihodnost za vse državljanke in državljane Evrope.

Foto: Rok Rakun

Portal24