Modni hit: sombré lasje so mega laskava alternativa ombré stilu

ByAna Koren

11. oktobra, 2022
Modni hit: sombré lasje so mega laskava alternativa ombré stilu

Verjetno ste že videli trend sombré, vendar niste vedeli, kaj to je. Morda ste mislili, da gre za skrajšani ombré ali morda za mojstrsko nanešen mehak balayage.

Toda sombré je precej posebna tehnika barvanja las.

Sombré je preprosto “mehak ombré”. Tehnika poudarjanja, ki postopoma posvetli lase od korenin do konic, vendar na bolj postopen, “naravno posončen” način kot tradicionalni ombre. Po drugi strani pa je balayage prostoročno nanašanje pramenov na lase. Sombré je nekoliko bolj strateški od tega.

“Sombré je šik, zabaven in eleganten. Pridobi videz ombré in premakne poudarke nekoliko višje, da ustvari mehkejši učinek, hkrati pa dodaja veliko tonov in dimenzij.Ta videz je odličen, če želite postati le nekaj odtenkov svetlejši ali želite svojim svetlejšim nivojem dodati nekaj globine. Blondinka se lahko razblini, rjavolaska pa se lahko malo dvigne,” pravi koloristka Larrya Kinga, Harriet Muldoon

Torej, kaj morate zahtevati, če želite, da vaš frizer v salonu ustvari najbolj popoln, naraven in obsijan videz? 

Da bi frizer ustvaril ta videz, bi vedno rekla, da je manj več. Lahko uporabite belilo, vendar bi se odločil tudi za mehkejši oksidant, da ne bi preveč privzdignil, ali pa lahko ‘high lift tint’ (to je barva las stopnje 10 ali več, brez uporabe belila) daje neverjeten sombré učinek. Za zaključek bi uporabil tretma Redken Shades EQ Gloss, ki bi mi dal madež z zlatim korenom za idealen sombré videz,” pravi spretna Hariet. 

Za navdih pri slavnih ne iščite dlje kot do Lily James, Hayley Bieber in Rosie Huntington Whiteley…

https://www.instagram.com/reel/Cjf4wCSoVXi/?utm_source=ig_web_copy_link

Foto: Hailey Biber