Modra Luna v konjunkciji s Saturnom: Resnica nad iluzijami

V tem mesecu se nebo pripravlja na redek pojav – Modra Luna v konjunkciji s Saturnom. Ta nebesni dogodek bo prinesel globoko odstranitev rožnatih očal in razblinil iluzije, ki so nas morda obdajale. Modra Luna, ki je že sama po sebi redkost, bo še močneje začutila vpliv Saturna, planeta trdnih temeljev in resnice. Skupaj bosta ustvarila prelomno obdobje, kjer bomo prisiljeni pogledati resnici v oči.

Vpliv konjunkcije bo poudaril potrebo, da se soočimo s tistimi stvarmi in čustvi, ki smo jih morda potlačili ali ignorirali. Ne glede na to, kako boleče se nam zdijo, bo ta energija spodbudila, da se jim končno posvetimo. Modra Luna, znana po svoji moči štirih polnih lun, bo delovala kot luč, ki razsvetljuje tiste vidike našega življenja, ki smo jih skušali skriti ali zanikati.

Umik v svet fantazije

Polna Luna v znamenju Rib je naravna eskapistka, ki se rada umika v svet domišljije in fantazije. Vendar pa Saturn s svojo realnostjo prinaša ravnovesje. To ni čas za beg pred resnico, temveč za soočenje z njo. Čeprav se morda zdi, da je lažje bežati v svet sanj, bo ta konjunkcija spodbudila notranjo potrebo po globokem samorefleksiji in iskanju resnice.

Modra Luna je tradicionalno povezana s štirimi polnimi luni v enem letu, a v sodobnem času je ta koncept nekoliko spremenjen. Po novem razumevanju se modra luna nanaša na pojav dveh polnih lun v istem koledarskem mesecu. In prav v tem avgustu se bomo soočili s takšnim redkim pojavom – dve polni luni v enem mesecu.

Vendar pa kljub različnim interpretacijam modre lune ostaja njen vpliv močan. Tokratna modra Luna se bo pojavila v znamenju Rib, ki nas bo povezala z globokimi vodami našega nezavednega uma. To bo čas, ko se bomo ozrli v svoje sanje, a hkrati potrebovali Saturnovo realnost, da se ne bomo izgubili v nerealnih pričakovanjih.

Medtem ko nas bo ta konjunkcija spodbujala k razmisleku o naših notranjih svetovih, pa nas bo tudi opomnila na pomembnost prizemljenosti. V tem obdobju imamo kar sedem retrogradnih planetov, kar pomeni, da ni čas za velike premike in akcije v fizičnem svetu. Raje se osredotočite na svoj notranji svet, na introspekcijo in iskanje samega sebe.

Za tiste, rojene v znamenju Rib, bo ta čas še posebej intenziven. Čutili boste povečano občutljivost in intuicijo, vendar se hkrati zavedajte svoje ranljivosti pred negativnimi energijami drugih. Preživite čas v naravi, ob vodi, da se očistite in umirite svoj notranji svet.

Vsekakor pa je ta konjunkcija priložnost za rast in ozdravitev. Ne bežite pred bolečino ali neprijetnostmi – raje se z njimi soočite. To bo korak naprej na poti k resničnemu duhovnemu razsvetljenju. Ne pozabite, da je Modra Luna v konjunkciji s Saturnom priložnost za jasnost, resnico in notranjo preobrazbo.

vir Foto: Pexels Portal24