Mojca Šetinc Pašek po izključitvi ostaja poslanka Gibanja Svoboda

Mojca Pašek Šetinc po izključitvi ostaja poslanka Gibanja Svoboda

Včeraj je Svet stranke Gibanje Svoboda soglasno podprl predlog, da iz stranke izključijo poslanko Mojco Šetinc Pašek in nekdanjega poslanca LMŠ Roberta Pavšiča. Razlog za to odločitev je, da naj bi Šetinc Pašek in Pavšič delovala v nasprotju z interesi stranke, pri čemer je Šetinc Pašek izjavila, da ni bila seznanjena z razlogi za svojo izključitev.

Predsednik stranke in hkrati premier Robert Golob je svojo odločitev pojasnil z besedami: “Nekdo, ki ne verjame, da je treba igrati za svojo ekipo in ves čas igra za neko drugo, v naši ekipi nima kaj iskati.”

Šetinc Pašek je po izključitvi dejala, da ni prejela nobenega pisnega obvestila ali obrazložitve razlogov za to dejanje. Dodala je, da je zaznala natolcevanja in klevete, ki naj bi jih nekdo skrbno zbiral proti njej. Po njenem mnenju so v ozadju delovali generalna sekretarka stranke Vesna Vuković, državni sekretar na ministrstvu za obrambo Damir Črnčec ter sam predsednik vlade Golob.

Vedno bo podpirala stranko Gibanje Svoboda

Šetinc Pašek je poudarila, da je vedno podpirala stranko Gibanje Svoboda in da je vedno glasovala v skladu s poslansko skupino, razen pri zakonu o digitalizaciji, kjer je glasovala v nasprotju s stranko zaradi svojih premislekov.

Kljub izključitvi pa je Šetinc Pašek odločila ostati poslanka in ostati del poslanske skupine Gibanje Svoboda. Poslanka namreč meni, da ji to nalaga volja volivcev. Hkrati je izrazila željo, da bo zdaj lahko bolj odgovorno izražala svoja stališča v parlamentu.

Na vprašanje o morebitnem prestopu v drugo poslansko skupino je Šetinc Pašek odgovorila, da je že prejela povabila za prestop, vendar se za zdaj odloča ostati v Gibanju Svoboda.

Vodja poslanske skupine Svoboda Borut Sajovic je napovedal, da bodo Šetinc Pašek zamenjali na čelu parlamentarne komisije, ki preiskuje nezakonito financiranje političnih strank. Šetinc Pašek pa je na to odgovorila, da ni bila seznanjena s takšno namero in da ne ve, kdo bo prevzel vodenje te komisije.

vir

Foto: STA

Portal24