Mojstrovina, ki bo osvojila vaše brbončice: Čarobni Crème Brûlée

Ste že kdaj želeli pripraviti slasten desert, ki bi očaral vse vaše goste? Predstavljamo vam crème brûlée, klasično francosko poslastico, ki združuje nežno kremo pod hrustljavo karamelizirano skorjo. Sledite našemu korak za korakom receptu in se prepustite sladkemu razvajanju!

Sestavine, ki jih boste potrebovali:

  • 500 ml smetane za stepanje,
  • 1 vanilijev strok,
  • 100 g granuliranega sladkorja,
  • 6 rumenjakov,
  • 2 žlici granuliranega sladkorja za vrhnjo plast.

Navodila za pripravo:

Priprava pečice in posod: Pečico segrejte na 150°C. V vreli vodi sterilizirajte posodice, v katerih boste servirali desert.

Vanilijeva smetana: V kozici segrevajte smetano in vanilijev strok (prerezan na pol in izstrgan) do vretja, nato odstavite s štedilnika.

Rumenjaki in sladkor: V skledi zmešajte rumenjake in sladkor, dokler zmes ne postane svetla in puhasta.

Zmes: Počasi v rumenjakovo zmes vmešajte vročo smetano, nenehno mešajte, da se sestavine enakomerno zmešajo.

Pečenje: Zmes vlijte v pripravljene posodice in jih postavite v pečico, pečene v vodni kopeli, približno 30-35 minut ali dokler se zmes ne strdi, vendar je v sredini še vedno nekoliko tresoča.

Hlajenje: Pustite, da se desert ohladi na sobno temperaturo, nato ga za nekaj ur postavite v hladilnik.

Karameliziranje: Pred serviranjem posujte vsako posodico z žlico sladkorja in karamelizirajte s plinskim gorilnikom, dokler sladkor ne postane zlato rjav.

Postrežba: Postrezite takoj in uživajte v razkošnem okusu crème brûlée!

Crème brûlée je več kot le desert. Je izkušnja, ki bo vašim gostom ponudila nekaj, o čemer bodo govorili še dolgo časa. Prepustite se čarom francoske kuhinje in dovolite, da vas ta recept navduši! Dober tek!

vir

Foto: Freepik

Portal24