Morilka iz šole zakonito posedovala sedem kosov orožja (video)

ByAna Koren

29. marca, 2023 , ,

Morilka iz šole v ZDA zakonito posedovala sedem kosov kosov

Morilka, ki je v streljanju na zasebni krščanski osnovni šoli v Nashvillu na jugu ZDA ubila tri otroke in tri odrasle je posedovala kar sedem kosov orožja. Napadalka je 28-letna ženska/ransspolna oseba, identificirana kot Audrey Elizabeth Hale, nekdanja učenka šole, ki jo je policija ubila na kraju dogodka. Umorjeni otroci so bili stari od osem do devet let… o tem smo poročali tukaj.

“Osumljenka streljanja v Nashvillu Audrey Hale je pred tragedijo zakonito kupila sedem kosov strelnega orožja v petih različnih trgovinah,” je na tiskovni konferenci povedal načelnik policije v Nashvillu John Drake.

“Starši so menili, da ne bi smela imeti pištole”

Policija je govorila z njeno družino, ki je oblastem povedala, da se je Hale zdravila zaradi “čustvene motnje”, je dejal.

“Njeni starši so menili, da ne sme imeti orožja. Več kosov orožja je skrivala v hiši,” je povedal načelnik in dodal, da pred napadom policiji ni bila znana.

“V tem trenutku nimamo motiva,” je dejal vodja policije. 

Tennessee nima zakona o odvzemu orožja

Drake je dejal, da policija ni imela razloga za zaplembo orožja. Tennessee nima zakona, ki bi policistom dovoljeval odvzem orožja ljudem, za katere menijo, da lahko predstavljajo nevarnost zase ali druge. Drake je dejal, da bi policija to storila, če bi bila obveščena, da Hale predstavlja takšno nevarnost.

“Za to ni zakona, a če bi izvedeli, bi se poskušali dokopati do tega orožja,” je dejal.

“Nismo imeli pojma, da predstavlja kakršno koli nevarnost,” je poudaril Drake.

“Verjamemo, da je bila usposobljena”

Oblasti menijo, da je bila Audrey Hale glede na njeno vedenje med napadom deležna neke vrste usposabljanja.

“Osumljenka je bila na višji ravni, verjamemo, da je bila usposobljena za streljanje z višje ravni,” je dejal Drake. “Glede na videoposnetek, ki sem ga videl, je stala stran od stekla, da ne bi bila lahka tarča.”

Audrey Hale je na koncu ubila policija.

Policija je objavila nove posnetke, ki so moteči

Policijska uprava Metro Nashville je danes objavila posnetke telesnih kamer, ki sta jih nosila vsaj dva policista. Kamere sta nosila Rex Engelbert in Michael Collazo, policista, ki sta ob 10.27 ubila napadalca. Na posnetku je videti, kako policista vstopata v šolo in iščeta napadalca. Opozorilni alarm se oglaša ves čas.

Slišali so streljanje v drugem nadstropju in planili po stopnicah navzgor, kaže video. Policista sta se približali zvoku streljanja in Engelbert, oborožen z jurišno puško, je zavil za vogal in večkrat ustrelil na osebo blizu velikega okna.

OPOZORILO, POSNETEK JE IZREDNO MOTEČ

Nato pade na tla, nakar jo drugi policist štirikrat ustreli. “Ne premikaj se,” zavpije, medtem ko napadalec leži na tleh.

Policista sta nato pristopila do napadalca in potegnila pištolo.

vir Foto: Nashville PD Twitter