Možni vzroki za rdeče dlani so nosečnost, kajenje in ekcem

ByAna Koren

26. februarja, 2023

Možni vzroki za rdeče dlani so nosečnost, kajenje in ekcem

Če so oči okno v dušo, so lahko dlani okno v naše osnovno zdravje. Palmarni eritem ali rdeče dlani je pogosto stanje, za katerega so značilni rdeči ali rožnati robovi dlani. Včasih so prsti topli na dotik.

Živci in mišice v naših rokah za delovanje potrebujejo oskrbo s krvjo. Dermatolog Neil Farnsworth pravi, da lahko vsak vnetni proces, ki vpliva na pretok krvi, povzroči razbarvanje tkiva dlani.

Rdeče dlani so večinoma nenevarne in bo “težava” izzvenela sama od sebe. Včasih pa lahko nakazujejo kaj resnejšega. Tukaj so najpogostejši krivci za rdeče dlani.

Rdeče dlani so značilnost vaše družine

Tako kot barva las ali oči je tudi rdečkast odtenek vaših dlani lahko nekaj, kar ste podedovali od svojih prednikov.

To je pogosta podedovana lastnost. Verjetno jih ne boste niti opazili, razen če vam kdo pove, da so vaše dlani bolj rdeče, kot pri drugih. Morda se bo zgodilo, da postanejo vaše dlani bolj rdeče, ko ste vznemirjeni. Sprememba se pojavi tudi, ko vam je toplo ali ko jih dlje časa držite v istem položaju… več na Princesa.si.

Ne spreglejte…

Nova pomlajevalna sestavina prihaja iz zelenih alg

Sestavina nove generacije je namenjena zapolnjevanju gub in reševanju izgube maščobnega tkiva, ki nastane s starostjo. Je popolnoma naravna, veganska in ne vsebuje konzervansov.

Algafiller je nova aktivna učinkovina proti staranju.

Njen pomlajevalni učinek bi lahko bil enako močan kot kirurške metode pomlajevanja. Patentiralo ga je podjetje Agrimer, osredotočeno na inovativne projekte z algami na področju… več tukaj.

Foto: Pexels