Mufti in minister Felda o obrokih brez svinjine v slovenskih šolah

Minister dr. Darjo Felda [Foto: UKOM]

Mufti in minister Felda o obrokih brez svinjine v slovenskih šolah

Z ministrom za vzgojo in izobraževanje Darjem Feldo se je nedavno sestal mufti Nevzet Porić. Felda in Porić sta razpravljala o zagotavljanju obrokov brez svinjine v slovenskih vrtcih in šolah. Porić je ministru predstavil ugotovitve delovne skupine, ki je pripravila temeljito analizo praks in izzivov na tem področju.

Delovna skupina je pripravila temeljito analizo praks in izzivov pri zagotavljanju obrokov brez svinjine, pri čemer so se opirali na anketne vprašalnike in sedemtedensko analizo šolskih jedilnikov vseh slovenskih osnovnih šol. Ugotovitve bodo javno predstavljene jeseni, so sporočili iz islamske skupnosti.

Minister Felda se je na sestanku seznanil z ugotovitvami in začel aktivne pogovore o iskanju ustreznih rešitev. “Pogovori potekajo v pravo smer,” je povedal Felda. Minister je “pokazal pripravljenost na iskanje primerne rešitve, ki bi lahko zadovoljila obe strani,” so sporočili z islamske skupnosti.

Islamska skupnost je sporočila, da bo delovna skupina septembra na javnem posvetu v MKC Ljubljana predstavila podrobnejše ugotovitve in predloge. Porić se je zavzel za reševanje problematike ter napovedal nadaljnje aktivnosti v jeseni.

[vir: STA]; Portal24; Foto: UKOM