Murska Sobota: Najemnik z mačko lahko vendarle ostane

ByAna Koren

15. septembra, 2023 , ,

Murska Sobota: Najemnik z mačko lahko vendarle ostane

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Murska Sobota je pred kratkim med ljubitelji domačih živali, ko je enega od najemnikov, ki ima mačko, pozval, naj mačko odda ali se skupaj z njo izseli iz bivalne enote za starejše povzročil precej razburjenja.

Ozadje tega dopisa je bilo več pritožb s strani stanovalcev, ki so trdili, da lastnik mačke ni pridobil potrebnega soglasja za njeno bivanje in da zanjo ne skrbi ustrezno, predvsem v zvezi z mačjo higieno. Andreja Kuhar, svetovalka za stanovanjske zadeve na murskosoboški občini, je pojasnila, da so se stanovalci ponovno pritožili in pozvali stanovanjski sklad k ukrepanju.

Septembra letos je občina zato najemnika znova pozvala, naj spoštuje veljavna pravila. Kuhar je pojasnila, da v tej večstanovanjski hiši, ki je bivalna skupnost za starejše, velja poseben hišni red, ki med drugim prepoveduje hišne ljubljenčke. “Najemniki so bili pred vselitvijo seznanjeni s tem, da hišni ljubljenčki v tej skupnosti niso dovoljeni. V vseh naših ostalih stanovanjih so živali dovoljene,” je dodala Kuhar.

Kljub temu pa se zdi, da je pogovor prinesel nekaj rešitev. Po navedbah Kuhar so stanovalci in pomursko društvo za zaščito živali sklenili, da lastnik z mačko vendarle lahko ostane v hiši, vendar pod določenimi pogoji, kar so potrdili tudi z zapisnikom.

Tako se zdi, da je bil dosežen kompromis, ki upošteva tako pravice stanovalcev kot tudi potrebe najemnika in njegove mačke. Zaenkrat ni dodatnih informacij o tem, kateri pogoji morajo biti izpolnjeni, da mačka ostane, vendar je očitno, da so se stanovalci, občinske oblasti in društvo za zaščito živali trudili, da bi našli uravnoteženo rešitev.

vir Foto: Pixabay (fotografija je simbolna) Portal24