Musk grozi, da bo zaradi kršitev razdrl pogodbo s Twitterjem. Musk je Twiter včeraj opozoril, da bi lahko odstopil od 44 milijard dolarjev vrednega dogovora o nakupu družbe, če mu Twitter ne bo zagotovil podatkov o neželeni pošti in lažnih računih, ki jih je zahteval.

To ni prvič, da je Musk javno nakazal, da nakupa Twitterja morda sploh ne bo. Opozorilo, ki so ga Muskovi odvetniki poslali na Twitter pomeni stopnjevanje. Musk je Twitter je obtožil, da “bistveno krši” svoje pogodbene obveznosti.

Delnice Twitterja so se včeraj padle za 1,5 %, na 39,57 dolarja. Glede na ceno ob dogovoru (52,20 dolarjev) bi bil to lahko za Muska velik prihranek.

Muskovi odvetniki so Twitterju ponovili zahtevo o podrobnostih ti. bot (avtomatiziranih) računih in dejali, da si Musk pridržuje vse pravice do prekinitve prevzema. Ker mu družba ni posredovala informacij, “očitno bistveno kršijo” svoje obveznosti.

Twitter je odgovoril, da namerava posel pod dogovorjenimi pogoji dokončati.

“Twitter je in bo, da bi transakcijo zaključil v skladu s pogoji sporazuma o združitvi, še naprej sodeloval z Muskom,” so sporočili iz družbe.

Musk, ki si pravi absolutist svobode govora, pravi, da bo ena njegovih prednostnih nalog odstraniti “spam bote” z družbenega omrežja Twitter.

Vir: Reuters

Foto: The Times