Musk Sorosovo fundacijo obtožil uničevanja Zahodne civilizacije

ByAna Koren

18. septembra, 2023 ,

Musk Sorosovo fundacijo obtožil uničevanja Zahodne civilizacije

Elon Musk, ustanovitelj Tesle in SpaceX, je fundacijo Georgea Sorosa obtožil, da želi uničiti zahodno civilizacijo. Musk je to izjavil na Twitterju kot odgovor na objavo nekdanjega uporabnika, ki je delil fotografijo migrantov iz Afrike, ki so prispeli na italijanski otok Lampedusa. Musk je ob tem zapisal, da gre za ‘invazijo pod vodstvom Georgea Sorosa’. “Zdi se, da Soroseva organizacija želi uničenje zahodne civilizacije,” je zapisal Musk.

George Soros, madžarsko-ameriški poslovnež in filantrop, je pogosta tarča teorij zarote, pogosto tudi antisemitskih. Njegova fundacija Open Society Foundation, ki podpira civilnodružbene organizacije, vključno s tistimi, ki skrbijo za dobrobit migrantov, beguncev in prosilcev za azil, je pogosto tarča skrajno desničarskih aktivistov.

Musk, ki je bil obtožen podpiranja antisemitizma na svojem družbenem omrežju, to zanika. V ponedeljek se bo srečal z izraelskim premierjem Benjaminom Netanjahujem v Kaliforniji, da bi razpravljal o umetni inteligenci. Washington Post je poročal, da je srečanje del prizadevanj Muskovih judovskih prijateljev in zaveznikov, da bi se ubranili kritik antisemitskih objav na platformi X.

Musk je zagrozil, da bo tožil Ameriško zvezo proti obrekovanju (ADL), ki se bori proti antisemitizmu in nestrpnosti. Prav tako je Musk ADL obtožil, da s ‘lažnimi obtožbami antisemitizma’ poskuša ‘ubiti’ njegovo platformo X. Skupine civilne družbe, vključno s Centrom za preprečevanje spletnega sovraštva in ADL, so objavile ugotovitve, ki kažejo na močno povečanje sovražnega govora na družbenem omrežju, odkar je lastnik Elon Musk.

vir Foto: montaža X Portal24