Ministrstvo za infrastrukturo podaljšuje veljavnost vozovnicama. Vozovnici potnikom prinašata dodatne ugodnosti pri potovanju z medkrajevnim avtobusnim javnim potniškim prometom in domačim železniškim prometom.

Kateri vozovnici bosta podaljšani?

Podaljšuje se veljavnost Vikend vozovnice za družine in skupine potnikov. Vozovnica družinam, skupinam potnikov do 5 oz. do 10 oseb, med katerimi je vsaj en otrok do 14 let omogoča neomejeno število potovanj z medkrajevnim avtobusom ali z vlakom ob sobotah, nedeljah in praznikih v obdobju štirih zaporednih dni. Cena vozovnice je 15 EUR za skupine do pet oseb in 30 EUR za skupine do 10 oseb. 

Vikend popusti

Potujoči bodo vse sobote, nedelje in praznike v obdobju do 30. 6. 2023 lahko potovali s 75% popustom. Popust je za vse enotne vozovnice v medkrajevnem avtobusnem in domačem železniškem prometu. Pri čemer cena enkratne vikend vozovnice in dnevne vikend vozovnice s popustom, ni nižja od cene vozovnice, ki velja za razdaljo do 5 km, to je 1,3 evra. 

Ministrstvo za infrastrukturo poziva potujoče, posebej družine in skupine, ki so vezane na potovanja z avtomobilom, da preizkusijo prednosti potovanja z javnim potniškim prometom pod posebno ugodnimi pogoji. 

Vir: Ministrstvo za infrastrukturo

Foto: Axiomtek

By A.K.

Komentar: